Ikea öppnar ny butik i Bromma i Stockholm sommaren 2021

Ikea storsatsar – öppnar ny butik i Stockholm 2021

Se hit alla Ikea-entusiaster! Möbeljätten expanderar i Stockholm och öppnar en ny planeringsstudio, Ikea Planning Studio, i Bromma Blocks.

Annons
Sju inredningstrender inför 2021
Sju inredningstrender inför 2021
1:11

Nu inleder Ikea en storslagen satsning i Stockholm. Först ut är Ikea Planning Studio som kommer att öppna i shoppinggallerian Bromma Blocks. Butikskonceptet finns redan i bland annat New York, London och Köpenhamn och öppnar nu i huvudstaden för att komma närmare kunderna i en stad som bara fortsätter att växa. Här är allt vi vet om den nya Ikea-butiken.

Det här är Ikea Planning Studio

Ikea Planning Studio är ett mindre butikskoncept perfekt för dig som är ute efter smarta heminredningslösningar och vill ha lite extra hjälp på vägen. Här kommer kunder erbjudas hjälp från start till mål i form av både beställning och planering av lösningar för bland annat sovrum, kök och förvaring. I butiken finns det heminredningsspecialister på plats, med ett sortiment som går att testa på i butik och sedan beställa hem digitalt eller på plats.

Ikea Planning Studio öppnar i Bromma sommaren 2021
Planeringsstudion hjälper dig att planera och beställa mer komplexa lösningar, exempelvis till köket och sovrummet. Foto: Ikea.  

– Med vår planeringsstudio vill vi inspirera stockholmarna att tillsammans med oss skapa ett bättre och mer hållbart liv hemma, till ett pris som de flesta har råd med, säger Lena Herder, landschef på Ikea Sverige.

Annons

Fyra nya Ikea-butiker ska öppna

Men planeringsstudion i Bromma är bara en av många Ikea-nyheter. Fram till 2025 kommer Ikea att fortsätta sin jättesatsning med fyra (!) nya butiker på kartan. Gemensamt för alla butikerna är att de kommer erbjuda olika format, så räkna med fler planeringsstudior och nischade butiker framöver.

Ikea Planning Studio öppnar i Bromma i Stockholm sommaren 2021
Ikea Planning Studio är bara en av många satsningar som Ikea planerar att genomföra i Stockholm de närmaste åren.  

Utöver helt nya butiker kommer Ikea även att satsa på sina befintliga varuhus i Barkarby och Kungens Kurva.

Då öppnar Ikeas nya butik

Just nu finns det inget specifikt datum för när Ikeas nya planeringsstudio kommer att öppna. Däremot beräknas den stå klar sommaren 2021, så om du går i renoveringstankar är väntan ej allt för lång.

Publicerat 16 mars 2021
Annons