Smygkika på bilderna från Ikeas senaste designsamarbete

I maj lanseras Ikeas samarbete med Los Angeles-baserade modedesignern Chris Stamp, men redan nu kan du smygkika på kollektionen Spänst.

Annons

Under Ikea Democratic days 2017 gick Ikea ut med sitt samarbete med den amerikanska modedesignern Chris Stamp. Kollektionen går under namnet Spänst och speglar Stamps unga och aktiva livsstil, som influerats av gatukulturen. Och med tanke på att designerns signtaurstil är monokrom och minimalistisk vågar vi gissa att Spänst kommer tas emot med öppna armar.

Kollektionen kommer bland annat innehålla en basketkorg och en skateboard och gällande möbler ser vi till exempel ett skåp, en stol och en öppen hylla som passar så väl skateboarden som skorna. Material som trä, läder och plexiglas dominerar.

 
 
Annons
 

– Som modedesigner vet jag att människor vill visa upp sina kläder, skor och accessoarer för andra. Varför spendera 300 dollar på ett par sneakers och sedan gömma undan dem i en garderob? Den här kollektionen kommer göra det möjligt att förvara och visa upp sina tillhörigheter på en och samma gång, säger Chris Stamp och fortsätter:

Annons

– Det är ett nytt tankesätt och jag hoppas att den minimalistiska designen, inspirerad av en modern livsstil, kommer bli ett fräscht tillskott till Ikeas bredd.

 
 

Spänst lanseras inte förrän i maj, men under Men’s fashion week i Paris i januari i år visade möbeljätten och designern upp ett nytt smakprov från kollektionen – komplett med en ljusinstallation med lysrör.

 
 
 
 
 

Källa och foto via: Designboom

Läs också:
Se Tom Dixons nya kollektion till Ikeas soffa – stylad av Henrik Nero

Sommaren på Ikea är här – spana in kollektionen

Smygkika på vårens nyheter från Ikea

Annons