Ilse Crawford samarbetar med Ikea se kollektionen här

Ilse Crawford samarbetar med Ikea – allt du behöver veta

Älskade du också Ikeas kollektion Sinnerlig? Nu släpper inredningsjätten nya produkter tillsammans med hyllade designern Ilse Crawford.

Annons
Fyra stora inredningstrender - enligt Pinterest
Fyra stora inredningstrender - enligt Pinterest
0:48

Augusti 2015 såg Ikeas första samarbete med världsberömda designern Ilse Crawford dagens ljus. Kollektionen Sinnerlig skapades för att tilltala människans sinnen genom vackra och funktionella möbler i genomtänkta material.

Flera av detaljerna och möblerna, däribland dagbädden och taklampan, blev snabbt favoriter, mycket tack vare sin tidlösa estetik och stilsäkra naturmaterial. Nu är det äntligen dags för del två i det hyllade samarbetet – här är allt vi vet.

Annons
Ikea samarbetar med Ilse Crawford se kollektionen här
Ilse Crawford i sin studio i London.  

Ilse Crawford och Ikea släpper tidlösa och hållbara detaljer

Ilse Crawford och Ikea återförenas i ett längre, omfattande samarbete med smarta och tidlösa detaljer för hemmets alla rum. De nya produkterna släpps under flera års tid, jämfört med den limiterade Sinnerlig-kollektionen.

Samarbetet genomsyras av en önskan att förenkla vardagen med anpassningsbara, personliga objekt skapade med hållbarhet och tidlöshet i fokus. Samtidigt är prisklassen tillgänglig för en bredare målgrupp.

Annons
Ikea samarbetar med Ilse Crawford se bilderna här
En av de populäraste detaljerna från Ilse Crawfords tidigare samarbete med Ikea, kollektionen Sinnerlig från 2015, är taklampan.  

– När vi skapar för hemmet fokuserar vi på att ge våra vardagliga sysslor extra omsorg och uppmärksamhet, oavsett hur små de är. Vi älskar material, taktilitet och att skapa så pass tilltalande objekt att du inte vill göra dig av med dem, säger Ilse Crawford om kollektionen.

Ilse Crawford samarbetar med Ikea se bilderna här
Den stilsäkra dagbädden Sinnerlig blev snabbt en av kollektionens storfavoriter och pryder många hem än idag.  

Då släpps Ikeas samarbete med Ilse Crawford

Är du redan nyfiken på att se mer av samarbetet? Turligt nog behöver vi inte hålla ut speciellt länge. Under sensommaren 2021 kommer de första bilderna, medan de första produkterna landar i butik redan hösten 2021. Nyheterna kommer att släppas successivt, med fler släpp under 2022 och framåt.

Foto: Helen Cathcart/Ikea.

Annons