Imke listar: 3 saker du inte får missa i helgen

Helg och dags att förkovra sig. Residence redaktionschef Imke Janoschek har gjort en lista med tre utställningar i Stockholm som hon har lovat sig själv att inte missa.

Annons

1. Death of ceramics

Foto: Hangmen Projects.
Foto: Hangmen Projects.  

Hangmen producerar utställningar och skyltfönster/ kampanjer åt en lång lista kreddiga kunder. Och ibland gör de små egna utställningar.  I den just nu aktuella Death of ceramics blandas konst och konsthantverk och dess bådas relation till keramik. Några av våra mest provocerande konstnärer visar sina verk.

Visas till 1 oktober, Ringvägen 86, Stockholm. 

2. Karneval

Foto: Gustavsbergs konsthall.
Foto: Gustavsbergs konsthall.  

Mer samtida keramik kan man se på Gustavsberg, där sju konstnärer och svenska konsthantverkare relaterar till Stig Lindberg som ju hundraårsjubilerar i år. Utställningen fokuserar på Lindbergs ”keramiska frenesi”, vilket ju låter lovande.

Annons

Visas till 11 september, Gustavsbergs konsthall, Stockholm.

3. Everything you can imagine is real

Foto: Karolina Henke.
Foto: Karolina Henke.  

Bea Szenfeldts fantastiska  kostymer i papper, burna av Grand Prix Eurovisions schlagerstjärnor, Lady Gaga med flera, ställs ut på Dansmuseet i en utställning kurerat av Pompe Hedengren ( som f ö blev nominerad för Stora Svenska Designpriset för Utställningskatalogen). Måste ses, säger de som har varit där.

Visas till 25 september, Dansmuseet i Stockholm.

Läs även: 
Imke listar: 6 utställningar du inte får missa i höst
Imkes auktionsspaning: Ge mig rottingen!
Michelle listar: 3 smarta och trendiga förvaringsmöbler

Annons