Imke listar: 6 utställningar att besöka i helgen

Residences redaktionschef Imke Janoschek har kollat in höstens kulturutbud och valt ut sex inspirerande utställningar du inte får missa.

Annons

1. Vackert förfall

utstallningimke
Foto via Victoria Skoglund.  

För alla höstromantiker en utställning med bilder om växter i förruttnelseprocess, av den fantastiska fotografen Lena Granefelt om det vackra i utslocknandet och trädgården som en krigsskådeplats, till råga p allt på vackra Rosendal, kan det bli bättre?

Lena Granefelts bilder är poetiska undersökningar om växternas liv efter blomning och frösättning. I Flora supersum har hon fotograferat fröställningar, kapslar och baljor som alla bär livet och döden i samma gestalt.

Annons

Flora Supersum på Rosendals trädgårdar pågår till 13 november.

2. Konstverk i trä

christopf finkel
 

Träkonstnären Christoph Finkel svarvar otroliga objekt i trä och har under de gångna åren fått en mängd priser. Han öppnar sin utställning Lead/ Follow my conversations with wood med nya verk på Berg Gallery i helgen. Vernissage mellan 12-16 lördagen den 22 oktober, Birger Jarlsgatan 27.

Lead Follow, Berg gallery pågår till den 19 november.

3.  Sista veckan!

svanen
 

För Karin Mamma Anderssons  magiska utställning om döden,  Svanesång, som stänger på söndag. Måste ses.

Annons

Svanesång Galleri Magnus Karlsson till söndag den 23 oktober.

4. Plockepinn

carina
 

Carina Seth Anderssons glasobjekt i utställningen Plock på Konsthantverkarna för ej missas. Inspirationen kommer från barnens plocklådor, syskrinet, eller något man hittar på gatan.

Plock, Konsthantverkarna pågår till 26 oktober.

5. Skör keramik och tunga stenar

Miaegoransson
 

Mia E Göranssons keramiska objekt på Sven Harrys är en vacker  lätt abstrakt värld att dyka in i. Väl där, kan man kolla in utställningen om den kungliga stenen porfyr som pågår samtidigt, ett spännande material så här i tider av elegant materialvurm.

Annons

Porfyr den kungliga stenen, Sven Harrys pågår till den  27 november.

Mia E Göransson, Svens Harrys, pågår till den 27  november.

6. Tove Jansson på Millesgården

Tove
 

Den älskade skaparen av Muminvärlden intar Millesgården med illustrationer, karikatyrer, teckningar som visar hennes breda karriär även utanför Mumindalen. Öppnar lördag. Detta är en vandringsutställningar, där startskottet går i Stockholm. Bilder från Tove Janssons liksaå magiska hem visas här.

Tove Jansson, Millesgården pågår till 22 januari 2017.

Läs mer:

Imkes krönika: Att leva utan en fungerande toalett

Hanna listar: Veckans 16 främsta inredningsnyheter

Michelle väljer ut: 7 inredningsprylar som skapar ha-begär

Annons