Imkes auktionsspaning: 6 snyggaste gula prylarna just nu!

Den här veckan delar Residence redaktionschef Imke Janoschek med sig av en auktionsspaning för den som älskar färgen gult. Ta del av de sex snyggaste gula prylarna som finns att buda hem på auktion just nu!

Annons

Det är fortfarande alldeles för grått ute så har jag i dag valt auktionsfynd i gladfärgen gul, som kan pigga upp ett helt rum. Eller förstöra en hel inredning, om man nu råkar hata gult… Men jag tycker att man blir lite gladare bara av att titta på alla gula grejor. Håll till godo.

1. Fäschon!

tavla auktion
 

En modeillustration av ikonen Mats Gustafson för något så profant som strumpbyxor får det att vattnas i munnen på en gammal modejournalist och illustrationsnörd.

Annons

Akvarell, Mats Gustafson, utrop, 5 000:-, bukowskis.com.

2. Flygande banan!

banan stol
 

En 150 centimeter lång banan för kännaren, designad av självaste Verner Panton. Flying chair finns bara i en limiterad upplaga på tre exemplar och just den här är en reproduktion från 1998, övervakad av The Panton Office för en utställning i Danmark.

Flying Chair, Verner Panton, utrop 50 000:-, lauritz.com.

3. Datorer!

tavla
 

Konstnärsduon Beck & Jung är kända för sin datoranimerade konst med skön retrokänsla, här tycker jag dessutom att det luktar lite Metropolis och Art déco, vilket ju är väldigt inne. Inne jättegult, men lite grand.

Annons

Screenprint, Beck och Jung, 1976, utrop 2 000:-, bukowskis.com.

4. Moget

stolar
 

Flera formgivare har på senare tagit upp modellen länsstol i sina kollektioner och gjort nya varianter på den. Här två fint ljusgula av danske mästaren Børge Mogensen.

Två länsstolar, model J52, Børge Mogensen, utrop 3 000:-, lauritz.com.

5. Loungekänsla

soffa
 

En soffa som det definitivt lämpar sig för tillbakalutat sidoläge, med den generösa sidstödskudden.

Annons

Soffa Eilersen, utrop 1 800:-, lauritz.com.

6. 90-tal

stolar
 

Trinidadstolen av danska berömdheten Nanna Ditzel – hennes största succé från 1993 –  i två lite olika gula nyanser, som bryter faktiskt fint mot varandra tycker jag.

2 Trinidadstolar, Nanna Ditzel, utrop 4 300:-, lauritz.com.

Publicerat 05 april 2016
Annons