Influencern Danijela Pavlica är 28 år gammal och bor på Östermalm i Stockholm. Hon har en podcast tillsammans med Kenza Zouiten Subosic, ”Kenza och Dani – när livet händer”, och har alltid närt ett starkt inredningsintresse. Danijela och hennes partner fick nyligen en liten dotter, och för många innebär det en fullständig inredningsdöd med småbarn – men Danijela är helt övertygad om att man kan kombinera och få det både snyggt och praktiskt.

– Vi har försökt köpa de möbler vi gillar ändå. Många som avråder från vissa saker, som en ljus soffa eller ljusa möbler överlag. Jag fastnade verkligen för vår soffa från &Tradition och kunde inte se vårt vardagsrum utan den. Får hålla tummarna att den klarar sig.

Danijela hall
danijela hall päls
danijela korridor fiskben

Gör ni några anpassningar för bebisen?

– Elementskydd är exempelvis ursnyggt och samtidigt praktiskt för att skydda barn från att bränna sig. Nu kan vår lilla dotter inte krypa eller gå ännu men vi kommer nog behöva barnsäkra vissa saker längre fram. Vår vackra piedestal i valnöt från Lineaire kommer vi tyvärr kanske inte kunna ha kvar.

Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv?

– Det blev en omställning när vi fick barn och man behöver planera mer för att få ihop allt. Eftersom jag jobbar som influencer har jag ett flexibelt schema, vilket är skönt. Ska jag blogga eller gå på event så kan jag oftast ta med Vienna. Tillbringar mycket tid med vår dotter och får hjälp såklart av min partner. Han ska dessutom vara pappaledig snart! Annars tillbringar vi en del tid hemma och älskar alla våra stora ytor, framförallt i köket. Startar alltid dagen där med en kopp kaffe!

danijela barnrum
danijela garderob

Berätta om renoveringen av er lägenhet?

– Lägenheten är fantastiskt välplanerad och i grunden arkitektritad samt omgjord av Elding Oscarson. Den var väldigt fin när vi köpte den och hade en industriell stil med betonggolv och en undangömd köksdel som vi uppskattar. Vi behöll grunden men ville återskapa stilen från sekelskiftet. Vi la därför in fransk chevronparkett, specialtillverkade enligt våra egna mått. Bröstpaneler i trä och väggpaneler samt dörröverstycke från D-cor. Inbyggda elementskydd med djupare fönsterbänkar, speglar i valven mellan kök och vardagsrum och bokhylla i gediget snickerivirke. Vi har haft finsnickare där vi tillsammans har gått igenom allt i detalj. Pardörrarna som vi lät tillverka är till exempel enligt pardörrar vi hittade i andra delar av fastigheten. De gråa färgerna vi använt är färdigblandade färger från Flügger innehållande lite rött för att få bort känslan av grågrönt.

Hur har ni tänkt när ni inrett?

– Vi önskade en lyxig internationell känsla och få allt att hänga ihop. Framförallt gå ihop med sekelskiftesstilen. Det blev lite mixat mellan sekelskifte och modernt, vilket gav lägenheten ännu mer karaktär. Till vår hjälp hade vi Stylingbolaget som hjälpte oss att projektleda arbetet. Vi har valt många skandinaviska märken som till exempel Asplund som soffbord och Per Söderberg som matbord.

danijela balkong skrivbord
danijela matbord
danijela vardagsrum
danijela kök matbord
danijela barstolar

Vad har du för inspirationskällor när det kommer till inredning och styling av lägenheten?

– Jag följer en del svenska influencers som är duktiga på inredning. Så jag inspireras en del därifrån, men inför vårt lägenhetsprojekt så tittade vi främst på Ashley Stark från New York. Hon visar mycket inspo med just lyxig internationell stil!

Kan ni tänka er att sälja lägenheten?

– Vi kommer behöva större så troligtvis säljer vi om rätt köpare dyker upp. Men vi har inte bråttom med någon försäljning i dagsläget. Sen saknar jag visserligen lite det här med inredning av nya möbler. Bara det kan få mig att ibland vilja köpa nytt.

danijela blommor nattduksbord
danijela sovrum säng
danijela dusch
danijela badkar

Vilken designpryl cravear du just nu?

– Är ett stort fan av &Tradition där våra soffor är från. Deras fåtölj Loafer är magisk!

Foto Philip McCann

Läs mer:

Hemma hos surfaren Freddie Meadows i Costa Rica

Möt Residence nya bloggare Joanna Sundström

Marie Olsson Nylander om sitt nya sommarpalats på Sicilien

Gilla Residence på Facebook