Ingegerd Raman Viktig kollektion Ikea_7
Ingegerd Raman Viktig kollektion Ikea_5_2
Ingegerd Raman Viktig kollektion Ikea_5

Det har länge pratats om glasformgivaren och keramikern Ingegerd Råmans kollektion Viktigt för Ikea, och under sommaren, vintern och hösten har vi kunnat se små glimtar av den kommande kollektionen. Nu har hela kollektionen presenterats och Ingegerd Råman, som tillhör de ledande inom svensk formgivning, genomsyrar kollektionen.

Ingegerd Råman har tagit fram kollektionen tillsammans med Nike Karlsson och Wiebeke Braasch. Kollektionen består av 40 delar och innehåller glas, keramik, inredningsdetaljer och möbler i naturmaterial. Kollektionen utgår från gediget hantverk och produkterna har tillverkas i ett nära samarbete med hantverkare i Vietnam.

Ingegerd Raman Viktig kollektion Ikea_4

– Det är ett projekt mellan hantverkarna och designern. Den har mycket energi, och när jag tittar tillbaka på kollektionen nu, och allt vi gjort, representerar det kärlek för mig, säger Ingegerd Råman.

Ingegerd Raman Viktig kollektion Ikea_2
Ingegerd Raman Viktig kollektion Ikea_8
Ingegerd Raman Viktig kollektion Ikea_3
Ingegerd Raman Viktig kollektion Ikea_6

Läs även: Ikeas designchef: ”Vi kommer lansera 20 nya kollektioner 2016”Förutom kollektionen kommer även Ingegerd Råman släppa boken Det är ingenting men det är ändå någotBoken handlar om Ingegerds kunnande och mångåriga produktion.

Ingegerd Raman Viktig kollektion Ikea_9
Ingegerd Raman Viktig kollektion Ikea_7_3
Ingegerd Raman Viktig kollektion Ikea_4_3
Ingegerd Raman Viktig kollektion Ikea
Läs även: Josefin Hååg: ”Mina favoriter bland Ikeas vårnyheter”

ingegerd-raman-ikea-kollektion-viktig-bok

För dig som är intresserad av kollektionen lanseras den i maj.

Foto: Ikea press