Inred med sommarkänsla – 11 tips för alla rum

Få ut mer av den efterlängtade årstiden som just nu råder och inred med härlig sommarkänsla. Vi har tipsen för hemmets alla rum.

Annons

Sommaren är kort och under dagarna som regnar bort är vi många som passar på att njuta av tillvaron inomhus.

Med hjälp av några enkla stylingknep kan du få hemmet att kännas som en somrig oas – oavsett vädret utanför fönstren.

Så här inreder du med ljuvlig sommarkänsla:

1. Finns det något mer somrigt än färska och solvarma örter? Ta in härligheten i köket – en fröjd för både doftsinnet och smaklökarna.

2. Komplettera levande växter med botaniska prints – på så vis förlänger du sommarkänslan även när hösten knackar på.

3. Gå inte miste om det underbara ljuset och addera skira längder till dina vanliga gardiner. Perfekt om du vill dra för, men inte stänga sommaren ute.

4. Ett vilsamt sovrum är viktigt, inte minst på sommaren när det härliga ljuset kan göra det svårt att sova. Blå nyanser har en lugnande effekt.

Läs också: Skapa sommarkänsla i sovrummet – 11 fina knep

5. Låt balkongen bli din oas under varma dagar. En hängmatta eller annan komfortabel sitt- eller liggmöbel är perfekt att ladda batterierna i – utan att du behöver lämna hemmet. Har du tak på balkongen fungerar det lika bra vid regn.

6. Passa på att inreda med söta små sticklingar i fina vaser nu när det är säsong. Då rötterna inte behöver solljus kan du pynta med dem på såväl nattduksbordet, som i badrummet eller i bokhyllan om du har fullt på fönsterbrädan.

Läs också: Guide: Allt du behöver veta om att ta sticklingar på olika växter

7. Linnetyg är populärt i sovrummet – men det går även utmärkt att ha i vardagsrummet. Naturmaterialet andas, absorberar fukt och transporterar värme, så varför inte ge soffan en sommarklädsel? Komplettera med kuddfodral och tunna plädar i linne.

8. Återskapa känslan av en trädgård genom att dekorera balkongen med ett överflöd av grönska. Slingrande rankor, yvigt prydnadsgräs, medelhavsträd, blomster – och självklart grönsaker – är givna favoriter på sommarbalkongen.

9. Mjuka upp och skapa en ombonad sommarkänsla i badrummet. Mönster, tyger i varma toner, obehandlade träslag och gröna blad lättar garanterat upp bland de hårda och kalla ytorna.

10. Ett smart knep som piggar upp inredningen är detaljer i glänsande metall. Guldiga nyanser ger rummet ett varmt intryck.

11. Liva upp hallen med element från naturen. Ett simpelt knep är att styla med snittblommor, en vacker krukväxt eller en vild bukett som du plockat själv.

Foto: Anders Bergstedt för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm  

Läs också: Så ser sommaren 2017 ut på Ikea

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Annons