Inredarens 3 bästa tips för att inreda harmoniskt

Hemmet är platsen där vi drar oss undan världens oväsen – vi söker lugn, harmoni och välmående. Inredaren Annaleena Leino Karlsson delar med sig av sina mest harmoniska tips.

Annons

Annaleena Leino Karlsson driver Annaleena interiors med studio på Ekerö. Hon arbetar med både möbelföretag och privata kunder och gör inredningar och stylar. Bilderna är tagna i hennes studio och hennes hem.

Armatur med rostig yta, design Matti Carlson. Stol Spade chair av Faye Toogood, spegel av Nick Ross för Menu.  

Vad är ditt bästa tips för att skapa en lugn bas i ett hem eller i ett rum?

Jag tänker alltid på ett rum som en helhet. Att alla detaljer ska harmonisera tillsammans och inte konkurrera ut varandra. Jag väljer lugna färger som bas och adderar starkare accentfärg som krydda. Jag älskar taktila texturer, kalkade väggar, tavlor med textur, skulpturer med ojämn yta. Olika texturer och material gör inredningen mer levande. Träväggar och mörka träslag gör en stark comeback, materialet ger inredningen värme.

 

Vad är ditt bästa tips för ett rum inrett för välmående?  

Harmoni med textil, väggar och möbler. Inred varsamt, och övermöblera inte. Köp en stor växt i stället för många små. Ett tips för att skapa ett mjukt och behagligt rum är att addera en stor matta som nästan täcker golvet, man kan måttbeställa sådana hos mattbutiker. Textil skapar en mjukhet som rummet mår bra av.

Annons

Hur går du tillväga för att skapa den där lugna basen i ditt eget hem, mer konkret?  

Jag utgår från en behaglig väggfärg och inreder alltid utifrån de stora möbler jag har. Som exempelvis soffan i ett vardagsrum. Sedan väljer jag mattan som passar till den, och soffbord. Även om jag förespråkar en lugn bas så vill jag alltid ha något unikt som sticker ut i ett rum, en annorlunda möbel eller ett iögonfallande objekt. Det kan vara ett soffbord i metall, skulpturer med textur eller en stor rund spegel. Våga hålla igen med basen och addera sedan med en stor tydlig detalj.

 

Vad efterfrågar dina kunder när det kommer till möbler och stämningar just nu?  

Det unika, annorlunda och personliga. Identitet är viktigt, det ska finnas en röd tråd genom de bilder jag skapar. I reklam för varumärken är det viktigt att deras personlighet kommer fram.

Läs också:

Harmonisk inredning med en tvist hemma hos stylisten Elin Kickén

Designduon Kråkvik D’orazios 3 bästa inredningstips

5 vanliga inredningsmisstag i vardagsrummet – så undviker du dem

Publicerat 28 mars 2018
Annons