Inredningstrender 2022, så inreder du 2022 enligt ditt stjärntecken

Inredningstrenden du ska satsa på 2022 – enligt ditt stjärntecken

Blir 2022 året då du satsar på ljusblå hemmiljöer eller blir det naturmaterial för hela slanten? Residence tar ett grepp om årets stora inredningstrender och vilken som passar dig bäst – baserat på ditt stjärntecken.

Annons
Här är färgerna du ska inreda med – baserat på ditt stjärntecken
Här är färgerna du ska inreda med – baserat på ditt stjärntecken
1:49

Nytt år, nya tendenser! Om du (likt oss) inte kan få nog av rykande färsk inredningsinspiration så kommer här ett nytt lass på temat inredningstrender 2022. Inredningsåret ser ut att innehålla en hel del olika uttryck och stilar, från poppiga färgkontraster till maximalistiska uttryck och futuristiska skepnader.

Nu adderar vi en skopa astrologi i mixen och ser vad stjärnorna har att säga när det kommer till 2022 års inredningstrender. Vilken trend ska stenbocken egentligen satsa på och vilken färg börjar fisken inreda med? Vi vet!

Annons

Här är inredningstrenden du ska satsa på 2022 – baserat på ditt stjärntecken:

Stenbocken 22/12 – 19/1: Gardiner

Inredningstrender 2022, så inreder du med gardiner
Tips! Den långa, skira gardinen regerar 2022, men räds inte att kombinera flera olika längder i en och samma miljö. Foto: &drape.  

Stenbocken lever för en mjuk, sofistikerad och stämningsfull hemmiljö, allra helst i neutrala kulörer. Den växande gardintendensen är som gjord för dig, gärna i en hellång, skir variant som tar tillvara på det naturliga ljusinsläppet. Komplettera med mjuka mattor och gosiga kuddar för en förstärkt ombonad känsla.

Vattumannen 20/1 – 18/2: Statementbelysning

Inredningstrender 2022, statementbelysning
Tips! Inte sugen på en färgstark statementlampa? Satsa på en neutral färgpalett men låt ljuskällan i sig gå i mer lekfulla former. Foto: Nuura lighting.  

Vattumannen är ett stjärntecken som tar plats och inte räds att avvika från normen, så även i inredningssammanhang. Statementbelysning är en perfekt match för dig, ljuskällan som har gått från strikt funktionell till ett maffigt blickfång med potential att lyfta hela hemmiljön. Testa lekfulla former, poppiga färger eller både och.

Annons

Fiskarna 19/2 – 20/3: Blått i fokus

Inredningstrender 2022, ljusblått
Tips! Kombinera blått, oberoende omfattning, med murriga naturnära färger för en stämningsfull atmosfär. Foto: Jotun.  

Det kommer nog inte som en chock för någon, fisk eller ej, att stjärntecknet har en tydlig svag punkt för blått i alla dess former. 2022 gör havets kulör lite av en comeback, främst i ljusa toner eller mer dova, lugna tappningar. Kombinera hemmets blå inslag med grönt, ytterligare en trendfärg vars ljusa toner går i liknande nedtonad skepnad.

Väduren 21/3 – 19/4: Neon-nostalgi

Inredningstrender 2022, inred med neon
Tips! Starkt 80-talsinfluerad neonbelysning, tänk enkelt ljusrör, passar i alla hemmets rum. Låt den gå i en avvikande kulör för tydligare kontrast. Foto: Klaus L Moeller/Hay.  

Väduren älskar att sticka ut och gå sin egen väg, något som ofta gör avtryck i både heminredning och klädval. Kontraster är helrätt för dig, vilket resonerar väl med 2022 års bubbliga neontrend. Tänk 80-tal med uppiggande och lekfull inredning i neonkulörer, från statementbelysning till smådetaljer. Här hittar du fler trendiga sätt att inreda med neon.

Annons

Oxen 20/4 – 20/5: Maxa med grönt

Inredningstrender 2022, inred med grönt
Tips! Grönskande väggar, möbler och detaljer gifter sig väl med grönskande växter och blommor i säsong. Foto: James Merrell/Farrow & Ball.  

Den självsäkra och envisa oxen kopplas ofta till en vass palett med murriga toner, men behagliga pasteller är en oväntad favorit för stjärntecknet. Årets stora trendfärg grönt blir din go to och integreras med fördel i heminredningen i större utsträckning, tänk en vägg, maffig möbel eller platsbyggd förvaring.

Tvillingarna 21/5 – 20/6: Sparsmakat

Inredningstrender 2022, sparsmakat
Tips! Revidera hemmet och fundera vilka möbler och detaljer som faktiskt är i användning. Plocka bort det som känns överflödigt. Foto: Bemz.  

Tvillingarna dras till ett enhetligt hem med en konstant, nedtonad bas som sedan kryddas upp med färgsprakande inslag i säsong. För dig är en skandinavisk, japandi-influerad estetik det säkra kortet och 2022 tänker du i än mer asketiska banor. Trenden belyser färre överflödiga detaljer och mer öppna, orörda miljöer.

Annons

Kräftan 21/6 – 22/7: Cottagecore

Inredningstrender 2022, cottagecore
Tips! Den rustika, genuina känslan förvaltas som bäst med detaljer i rätt anda. Ta en titt på loppis, auktioner och second hand för att fynda föremålen som sätter stilen. Foto: Real homes via Pinterest.  

Ingen kräfta är komplett utan ett familjärt, personligt och unikt hem. Cottagecore-trenden seglade fram rejält under 2021 och etablerar sig än mer 2022 med sin rustika charm och avslappnade känsla. Tänk en behaglig mix där lantlig enkelhet, genuina materialval och objekt med historia står i fokus.

Lejonet 23/7 – 22/8: Maximalistiska influenser

Inredningstrender 2022, maximalism
Tips! Komplettera den färgstarka miljön med stämningsfull dekor i säsong, likt julgirlangen här ovan. Foto: James Merrell/Farrow & Ball.  

Lejonet räds inte att uttrycka sig och älskar att låta sin starka personlighet genomsyra hemmet som helhet. Du dras, likt kräftan, åt en mer lekfull miljö full av kreativitet, men maxar gärna med färgsprakande kulörer och unika föremål i mängder. Color blocking är perfekt för dig, maffiga miljöer där just färg är i framkant – allra helst flera.

Annons

Jungfrun 23/8 – 22/9: Växtboost

Inredningstrender 2022, växter
Tips! Låt en maffig grönskande växt (eller två!) agera snyggt blickfång i hemmet. Foto: &tradition.  

Jungfruns inredningsstil stavas jordnära, med en behaglig känsla och sparsmakad estetik. En diskret kontrast som inte blir för övermäktig i ditt hem är grönskande växter. Förstärk den vilsamma känslan med grönbladiga växter i olika tappningar i flera rum, för en tydlig enhetlighet.

Vågen 23/9 – 22/10: Ombonade uterummet

Inredningstrender 2022, uterummet
Tips! Satsa på ett färgtema eller ett materialval som förekommer i flera detaljer. Foto: House doctor.  

Vågen älskar sociala sammanhang i alla dess former och har dessutom en svag punkt för naturen. 2022 lägger du extra krut på uterummet, oberoende om det gäller en extra piffig balkong med mattor och växter, ljuvlig belysning på terrassen eller lekfulla möbler i trädgården.

Annons

Skorpionen 23/10 – 21/11: Silvrig kontrast

Inredningstrender 2022, silvrig kontrast
Tips! Silverskimrande metallytor gifter sig utmärkt med grått i alla dess former, både möbler och väggar. Foto: Frama.  

Skorpionen uppskattar en vass kontrast och elegant svart är en återkommande klassiker i inredningsbilden. Nu kompletteras den tidlösa svärtan med futuristiska silvertoner, antingen i form av metallmöbler och detaljer eller bara silverfärgade textilier. Samma tendens spås dominera modebilden hela 2022.

Skytten 22/11 – 21/12: Taktila ytor

Inredningstrender 2022, taktila ytor
Tips! Investera i en fluffig matta i naturnära toner för ett rejält men diskret statement. Foto: Cappelen Dimyr.  

Jordnära miljöer med naturmaterial i huvudsak är skyttens melodi. Nu får dina tidlösa detaljer i rotting och jute sällskap av mjuka textilier med taktila ytor. Här är mattan en omåttligt populär favorit, antingen helt fluffig eller med fluffiga inslag i en annars nedtonad palett.

Publicerat 03 december 2021
Annons