Redaktionen tipsar: 6 inspirerande böcker med inredning i fokus

Inled det nya året med inspirerande inredningar och betraktelser över de möbler vi omger oss med. Här är ett urval härliga böcker rekommenderade av team Residence. Gott nytt inredningsår!

Annons

1. Stories and reflections

Axel Vervoordt

 

”I edit with my eyes. My task is to eliminate the unnecessary and uncover the essence of things, to give objects a better place, and create spaces that make people happy.”

Inredaren, konnässören och konst- och antikvitetssamlaren axel Vervoordt har tidigare gett ut ett par gedigna coffetable-böcker. Denna som alldeles nyligen kom ut innehåller välskrivna tankar om hans syn på objekt, möbler och rumsligheter, och hur de påverkar oss.

2. My Residence

Nummer 3

 

Det började med en kärlek till ”finprint”, och en övertygelse om att det finns en djupt intresserad publik för det skandinaviska boendet, även utanför norden. Nu har det tredje numret av internationella My Residence lanserats i två versioner, ett med vanligt omslag och ett med bokomslag som säljs i bokhandlar.

Annons

Fokus ligger på ”spaces” – dvs rum och hur vi kommunicerar med dem, och känner oss i dem.

3. Ingegerd Råman

Lena From

 

En fantastiskt vacker porträttbok om en av våra internationellt mest uppskattade glasformgivare. I denna personliga berättelsebok får läsaren dela hennes tankar om formgivarens förhållande till tradition och förnyelse och till färg och form.

4. Complete works

Vincent van Druysen

 

I mångt och mycket en ”lärljunge” till landsmannen Axel Vervoordt, trots att han är utbildad arkitekt i Italien och jobbat under Sottssas. Med ett fantastiskt öga har han spridit sin version av den flamländska stilen och inredningen världen över, men axlar även poster som creative director på italienska Molteni och designar belysning för Flos.

Annons

Boken om hans arbete kom ut för några år sedan och kan vara svår att få tag på, men är väl värt besväret.

5. Dialogues

Frama

 

En liten producent som inte låter begränsa sig, som gör möbler, accessoarer och kök och 2017 även lanserade sin första bok, Dialogues i samarbete samarbete med Our food stories.

En tjock fin bok som lyfter samtal, människor tankar som inspirerat dem sedan starten för fem år sedan.

6. Rick Owens: Furniture

Rick Owens

 

Modeskaparen med det säregna uttrycket som även spänner över möbler och inredning. Owens första bok med sina samlade möbler lanserades 2017 och är redan slut, men kommer i nytryck i det nya året, samt går att beställa direkt från hans egen sajt.

Annons

I april näst år får de som besöker Milano en chans att se hans stora utställning på Triennalen, med både kläder och möbler.

Läs också: Hanna listar: 7 inredningsfavoriter i vinter

Publicerat 27 december 2017
Annons