Johanna Lavéns 10 favoriter

Vi tog en pratstund med vinnaren av Residence Form­ pris i kategorin årets inredare, Joanna Lavén, om hennes 10 favoriter just nu. Första­ platsen intas självklart av det egna varumärket – Vanitas.

Annons
 
 
 
 
Annons
 
 
 
Annons
 
 

Badrumssuccén Vanitas tog avstamp i svårigheten att hitta produkter som matchade önskemålen tidlöst och hållbart. Joanna närde också en längtan efter att starta något eget som hon kunde känna stolthet över. Gänget bakom Vanitas har lång erfarenhet av både inrednings- design och hantverk, något som syns i deras lyxiga badrumskommoder och stenmaterial.

Annons

Joanna Lavén är en av vår tids mest intressan- ta inredare. Hon tror att magkänsla och tid spelar in när man inreder, och hon gillar att frossa i finheter och har en förkärlek för att läsa om människor som skapar nya former och ideal. En favorit just nu är inredningsdrottning- en Kelly Wearstlers nya design Brink i färgen Ivory för The Rug company här intill.

Joanna är uppvuxen med två föräldrar vars intresse för estetiska ting var beskedligt – medan hon själv byggde upp rum, ibland hela världar, i tankarna. Hon roade sig ofta själv med att tänka på vilka saker som passade ihop med vilka. Och kanske är det just på grund av föräldrarnas ointresse för design och inredning som Joanna blev så där precis tvärtemot.

– Jag försöker alltid lyfta fram hantverket, både i möbler och själva hemmen, och gillar när det är lagom ljust på väggarna. Det som gör mig till en bra inredare är att jag trivs i mina miljöer och att jag alltid omger mig med saker som jag valt av en anledning. Eller för att jag helt enkelt blivit överdrivet förtjust i dem, säger hon.

Annons
Joanna lavén
 

Joanna Lavéns 10 favoriter:

 
Annons