Jonas Lindvall formger köksö för Ballingslöv – helt i marmor

Annons

En bänkskiva i marmor i köket i all ära, med vad sägs om en helt kök i det trendiga materialet? Det har nu blivit verklighet i det konceptuella samarbetet mellan designern Jonas Lindvall och Ballingslöv.

Köksön är ett unikt exemplar – helt iklädd i marmor. Den är byggd av stommar i vitpigmenterad ask, med dörrar som omfattas av en sex millimeter tjock marmor. Lägg till det en massiv bänkskivan som mäter 100 millimeter.

Marmorkok_2
Köksön täckt i Carrara-marmor, byggd av Ballingslöv och designad av Jonas Lindvall finns att se på Landskrona Konsthall.  
Marmorkok
Köksön är byggd av stommar i vitpigmenterad ask. Dörrarna omfattas av marmor-faner  
Marmorkok_6
En nedsänkt diskhon framhäver den tjocka bänkskivan.  
Annons
Marmorkok_4
 
Marmorkok_5
 
Annons

– Vissa material har en stark koppling till den kulinariska miljön och marmor har använts i kök genom århundraden. Förutom de praktiska fördelarna har marmor en genuinitet som jag tycker är mycket attraktiv. Varje marmorskiva har ett eget mönster och är helt unik, något som är karaktäristiskt för naturliga material, säger Jonas Lindvall.
Köksön presenterades vid öppnandet av utställningen ”Jonas Lindvall – arkitektur, inredning, design” på Landskrona Konsthall och finns även att se just där.

Publicerat 14 december 2015
Annons