Därför är jordtonerna så populära just nu – 8 favoriter

Tjugotalets oroliga start har fått oss att längta efter varma, lugnande naturtoner som lera, terrakotta, burgundy och »lingon med mjölk«. Här är åtta favoriter som tar in kulörerna i hemmet.

Annons
Se 5 stora färgtrender 2023
Se 5 stora färgtrender 2023
0:58

1. Kulören Sophisticated Red från Jotun Ladys Stories-kollektion är en härligt jordig och dov variant av vinröd.

 

2. Varje år sätter färgproducenterna ihop kollektioner med kommande trendfärger. Nordsjös Colour Futures 2023 Buzz Colours-palett har flertalet varma, jordiga toner. Färgerna är fina både som accenter och primärfärg i ett rum.

Annons
 

3. Marimekkos klassiska Unikko-blommor har tryckts i en färgställning som känns helt rätt för 2023. Påslakan för dubbelsäng, 1 350:-.

 

4. Väggfärgen Rioja må vara intensiv men den känns samtidigt dämpad och grundande. 2 l, 495:-, Klint.

Annons
 

5. And Tradition har inte bara inrett delar av sitt showroom i burgundy utan flera av deras möbler och lampor går att få vackert vinröda nyanser, inte minst bordet Tung av John Astbury, 4 250:-.

 

6. Verket Figure of a woman av Aliya Abs prickar in de flesta av årets trendfärger. Finns i två storlekar, den mindre är 21x30 cm och kostar 399:-, Wall of art.

Annons
 

7. Kulören Off season från Klint är framtagen i samarbete med Arranging Things och är en del av paletten Painted dreams. Vill man prova färgen kan man beställa ett självhäftande provark som går att flytta runt i rummet.

 

8. Jordiga toner matchar fint till naturmaterial som sten, trä och ull – material som vi vant oss vid de senaste åren. Här syns färgerna och materialen i vacker harmoni i en inredning från Menu.

Annons
 
Se de största odlings- och växttrenderna 2023
Se de största odlings- och växttrenderna 2023
0:56
Annons
Publicerat 21 februari 2023
Annons