Jotun lanserar nya färger – inspireras av miljöbilderna

Jotuns nya färgkarta representerar kulörer och stilar inspirerande av tidens tendenser – där en omvärld som går i allt snabbare takt kräver ett harmoniskt hem med plats för återhämtning.

Annons

Hösten är på ingång och nu är vi riktigt sugna på att pigga upp hemmet med färg.

Jotuns nya färgkarta består av 32 nyanser av blekta färger, brutna toner, industriellt gråblått och blågröna hav och färgstarka blommor som gör det enkelt att sätta ihop kulörpaletter för att skapa ett harmoniskt hem.

– Genom att kombinera de kulörer som står intill varandra i färgkartan får du enkelt fram harmoniska kulörkombinationer i både ton-i-ton och spännande kontraster, säger Lisbet Larsen, global kulörchef på Jotun.

Samtidigt lanseras även nya Lady pure color i en ännu mattare version.

– Den nya, supermatta finishen skapar en helt ny kulörupplevelse där nyansen verkligen kommer till sin rätt. Färgen ger väggarna ett mjukt och exklusivt utseende samt skapar en speciell atmosfär, berättar Lisbeth Larsen.

I arbetet med trender, färger och livsstilar har Jotun identifierat tre tendenser och tillhörande färger som kommer att prägla våra hem den närmaste tiden: City Motions, Silent Serenity och Lush Garden.

Annons

City Motions har sin bas i blå nyanser och anammar den minimalistiska trenden som växer fram i metropoler som Köpenhamn, London, New York och Berlin. Städer där urbana utmaningar kräver nya lösningar och en ny generation visar vägen med smarta knep som gör livet enklare.

Lady 5455 Industrial Blue.  

Silent Serenity består av kulörer som för tankarna till fjärran länder och ett enklare liv – i en atmosfär som både är varm och inbjudande. Här ser vi hur nytt möter gammalt samt hur stillhet och ro uppstår när vi tar in bruna sandtoner och mjuka persikonyanser.

Annons
Lady Minerals 10961 Raw Canvas.  
Lady 20046 Savanna Sunset.  

Lush Garden representerar nytt liv. Jotuns gröna kulörer blir nu något djupare och mer omslutande, samtidigt som det kommer in blågröna toner. Röda nyanser i olika styrkor gör också entré. På så vis blir Lush Garden ett uttryck för den harmoni vi finner i botaniska trädgårdar och exotiska naturupplevelser.

Annons
Lady 6352 Evening Green.  
Jotun 1877 Vallmofro.  

Här hittar du hela färgkartan. 

 Läs också:

9 smakfulla sätt att få in mer färg i inredningen

Färgerna du ska måla sovrummet med för bättre sömn

18 färgmatchade hem att inspireras av

Annons