Jotuns nya färger 2020

Jotuns nya färger för 2020

Säg hej till 2020 års nya färgkarta. Om Lady Jotun får bestämma!

Annons

Arkitekten Andreas Martin-Löf öppnar dörrarna till sitt nya, magnifika våning på Kungsholmen i Stockholm när Jotun visar 2020 års nya färger. 12 helt nya kulörer som  Jotuns färgstarka globala kulörchef Lisbeth Larsen presenterar. Kulörerna visas på moodboards och stilleben i de olika rummen. Allt i Andreas hem är nyrenoverat, stilsäkert och med en stor kärlek till funktionalismen.

– Vår nya kollektion ska vara en hyllning till färger och ge inspiration till förändring, säger Lisbeth Larsen. Tillsammans med sitt team utvecklar hon och designar hon färger som är tänkta att ge både stämning och atmosfär. Nästa års kollektion är inget undantag.

– När vi på Jotun ska designa en ny kulör frågar vi alltid oss själva vad kulören ska uttrycka. För det handlar mer om än en ny färg. Det handlar om en tolkning av tendenser i samhället och vad vi tror kommer vara viktigt för folk framöver.

I Jotuns färgkarta 2020 Colour design by Lady finns allt från bränd orange nyans i färgen Adventure, till Serene blue, en dämpad blågrön nyans. Lisbeth Larsen tycker att vi ska satsa på Lively red i sovrummet, en gyllene röd kulör som är både glad, levande och uppmuntrande! I kollektionen finns också bland andra Curious mind en diskret, grågul nyans och Humble yellow, en dämpad gul kulör.

Annons
Jotuns nya färger 2020
 

I vardagsrummet hemma hos Andreas Martin-Löf hade Jotun målat upp stilleben med 2020 års färger, piedestalen målad i Free spirit.

Jotuns nya färger 2020
 

Färgen Curious mind har en kalkaktig grågul nyans som känns diskret och elegant.

Annons
Jotuns nya färger 2020
 

En färgmatchad bukett i hallen hemma hos Andreas Martin-Löf.

Foto Alicia Sjöström

 

Läs mer:

Trendgurun siar om framtiden

Höstens hetaste inredningstrender

Vilket är ditt drömbadrum?

Publicerat 29 augusti 2019
Annons