Ny säsong av Karl Fredrik på Österlen på gården Eklaholm

Den första säsongen av trädgårdsprogrammet Karl Fredrik på Österlen gjorde succé hos tittarna och nu är det dags att lära känna Karl Fredrik Gustafsson och hans sambo Petter Kjellén ännu bättre. Den nya säsongen kommer att bestå av handfasta tips om blommor och växter, personliga reflektioner från Karl Fredrik själv samt flera kända gäster.

Ny säsong av Karl Fredrik på Österlen på gården Eklaholm här är växthuset

Rabatter, krukodling, växthus – här finns allt och lite till. Besökarna kommer i strida strömmar till Eklaholm.

– Jag är överväldigad av all positiv feedback efter förra omgången. Det känns otroligt roligt att få komma tillbaka med en dubbelt så lång, ny säsong, säger Karl Fredrik Gustafsson.

Hemma på gården Eklaholm

Uteliv extra allt – redaktionens favoritdetaljer till uteplats och balkong

1600-talsgården Eklaholm, där Karl Fredrik lever tillsammans med sin sambo Petter Kjellén, hunden Hamlet och katterna Leopold och JC, är precis som förra året programmets hjärta. Innehållet drivs av Karl Fredriks livslånga passion för växter i allmänhet och blommor i synnerhet.

Ny säsong av Karl Fredrik på Österlen på gården Eklaholm

Välkommen till en ny säsong, hälsar Karl Fredrik på Eklaholm.

Eklaholm är en gård i ständig utveckling och redan i första avsnittet börjas ett nytt stort projekt, där innergården ska förvandlas till en vacker oas – och göra plats för Karl Fredriks nyinköpta 800-åriga olivträd.

– Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg trädet. Det kändes helt ofattbart att det skulle sågas ner för att de skulle bygga på platsen. Jag kunde inte låta bli att adoptera det även om det blev lite krångligt att få hem det från Spanien. Det är mig veterligen Sveriges äldsta olivträd och ska bli hjärtat i vår trädgård, säger Karl Fredrik.

Ny säsong av Karl Fredrik på Österlen på gården Eklaholm trädgården

Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén driver inredningsfirman och blomsterbutiken Eklaholm, strax Öster om Hagestad på Österlen i Skåne.

När paret inte renoverar, inreder, spelar in tv-programmet eller jobbar med trädgården och gårdsbutiken lägger de gärna tiden på umgänge med vänner, matlagning och bakning.

7 vanliga misstag som gör att tulpanerna slokar

Drömmer om hus i Frankrike

– Just nu drömmer jag om att ha lite mer tid för att baka, jag älskar att bjuda in till afternoon tea eller kaffe­rep med sju sorters kakor. Och så vill jag skriva en bok och gå en språkkurs i franska, vi drömmer om att köpa ett hus i Frankrike så småningom.

Säsong 2 av Karl Fredrik på Österlen har premiär 21:00 onsdagen den 10 mars på TV4. Programmet kommer även att finnas på TV4 Play.