Kasthall samarbetar med Ilse Crawford

Brittiske formgivaren Ilse Crawford gör en kollektion mattor för anrika svenska mattföretaget Kasthall. Kollektionen har velat fånga känslan av landskapet kring företagets fabrik i Västergötland.

Annons

Under möbelveckan Salone del Mobile i Milano lanserar anrika svenska mattföretaget Kasthall ett samarbete med brittiska formgivaren Ilse Crawford. Kollektionen heter Grönska, där Crawford har hämtat inspiration från det svenska landskapet runt Kasthalls fabrik i Kinna, Västergötland.

Bild på Kasthalls nya matta tillsammans med två fåtöljer.
 

Kollektionen består av två tuftade och tre vävda mattor, där Crawford tillsammans med Kasthalls designstudio har utforskat olika väv- och tufttekniker för att återspegla känslan av landskapets natur och rytm, dess oregelbundenhet och hur landskapet förändras under ett år.

Annons

»Fabriken känns väldigt kopplad till Kinnas omgivande fält och jordbruksland, så det kändes självklart att designa en kollektion mattor som speglar den svenska naturen runt fabriken. Likt Kasthalls mattor är det ett landskap skapat av människor och deras maskiner«, säger Ilse Crawford.

»Vi ser genom hela vårt arbete ett kulturellt skifte mot grönare arkitektur och interiörer. Vi lever merparten av våra liv inomhus så en fysisk koppling till naturen är viktig även inne. Färgen grön ger en känsla av liv till vår interiör och har en positiv inverkan på hälsan och i rätt nyanser upplevs den neutral.«

Bild på Lena Jiseborn tillsammans med Ilse Crawford.
 

»Ilse Crawford är en världsledande formgivare och valet av designsamarbete har känts rätt genom hela processen. Ilse har samma värderingar om hållbar och långlivad design som Kasthall och hon förstår vårt skandinaviska design- och kulturarv. Vi är även stolta över att kollektionen Grönska hyllar den plats där vi funnits sedan 1889«, säger Lena Jiseborn, designchef på Kasthall.

Annons
Kasthalls nya matta tillsammans med två gröna fåtöljer.
 
Närbild på Kasthalls nya matta.  
Kasthalls nya matta tillsammans med bokhylla och fåtölj.
 
Annons
 
Kasthalls nya matta tillsammans med träbänk.
 
Annons
Gul fåtölj och bord på Kasthalls nya matta.
 
Publicerat 18 april 2018
Annons