Kika in i Sveriges kanske dyraste lägenhet – någonsin

Annons

Redan förra veckan såldes den rekorddyra lägenheten av Niklas Berntzon via den exklusiva mäklarbyrån Eklund Stockholm New York. Priset för den 418 kvadratmeter stora lägenheten slutade på 104,5 miljoner kronor, ett kvadratmeterpris på cirka 250 000 kronor. Det gör den till den dyraste lägenheten någonsin i Sverige, menar den ansvarige mäklare för försäljningen Niklas Berntzon.

– Det känns otroligt roligt, säger han.

En hisnande summa pengar, men det är inte heller vilken lägenhet som helst. Lägenheten, eller snarare penthousevåningen, är en del av det exklusiva lägenhetsprojektet Continental Apartments. Våningen är en av de 19 toppmoderna lägenheter som har produceras på det nya hotellet Stockholm Continentals fyra översta våningarna.

Lägenheterna är de första i sitt slag i Sverige med full hotellservice dygnet runt och tillgång till bilparkering, städning, gym och andra bekvämligheter.

Annons

Andreas Martin-Löf är ansvarig inredningsarkitekt för lägenheterna och danska 3XN för själva huset.

De 418 kvadratmeterna genomsyras av riktig lyx. Här finns fönster från golv till tak, slående utsikt över Stockholm, exklusiv inredning och materialval samt väl tilltagna rum.

– I samtliga rum är det fönster från golv till tak. Alla rum har bred ekparkett och sänkta tak för att skapa stämmningsbelysning. Lägenheten har hiss rakt in i våningen och öppningsbara tak i de japanska trädgårdarna så att man kan sola inne i bostaden och badrummen är heltäckta i carraramarmor, säger Niklas Berntzon.

Stjärnmäklaren och ägaren av Eklund Stockholm New York, Fredrik Eklund la under måndagskvällen upp den glada nyheten i ett inlägg på sitt Instagramkonto och förklarade att det är ”dyraste lägenheten i Sveriges historia, och faktiskt någonstans i hela norra Europa”.

Låt dig drömma dig bort en stund och kika in i lägenheten:

Annons
ESNY lgh_6
Väl tilltagna fönster med utsikt över Stockholms inlopp och Stadshuset.  
ESNY lgh_7
Lägenheten är en av 19 i projektet Continental Apartments via ESNY.  
ESNY lgh_3
En terass utöver det vanliga.  
Annons
ESNY lgh_5
Även sovrummet genomsyras av lyx!  
ESNY lgh
Exklusivt badrum med både badkar och dusch…  
Annons
ESNY lgh_2
…med panoramafönster ut mot terassen.  

Foto: ESNY

Publicerat 15 december 2015
Annons