Under fredagen bjöd svenska designmärket Klong in till en pressvisning för att fira sitt 15-årsjubileum och presentera höstens nyheter. Jubileumskollektionen – som släpps den 14 september – består av fyra stycken fristående produkter i limiterad upplaga som vi gissar kommer bli en riktig hit.

Bland formgivarna hittar vi bland annat Broberg och Ridderstråle –  som står bakom försäljningssuccén Gloria  – den handhamrade ljusstaken som nu kommer att finnas i massivt silver. Dock endast i en limiterad upplaga om 20 exemplar, så det är först till kvarn som gäller.

Läs även: Snart släpps Ikeas limiterade kollektion Svärtan – här är alla produkter

 

Ljusstaken Gloria lanserades förra året i mässing. Nu lanseras den i handhamrat silver. Pris: Liten 1 200 kr Stor 1 500 kr Foto: Tom Martinesen

Ljusstaken Gloria lanserades förra året i mässing. Nu lanseras den i handhamrat silver.
Pris: Liten 1 200 :-, Stor 1 500 :- Design: Broberg & Ridderstråle

Skåpet Invaders sticker verkligen ut med sin skulpturala känsla och unika karaktär. Formgivaren Studio Baag har fått sin inspiration från de svampar som växer runt trädstammar.

Skåpet finns i två varianter , valnöt med matt borstad mässing eller svartbetsad ask med oxiderad mässing. Skåpet finns endast i begränsad upplaga om 5 exemplar i varje färg.

Skåpet Invaders Cabinet finns i två varianter , valnöt med matt borstad mässing eller svartbetsad ask med oxiderad mässing. Skåpet finns endast i begränsad upplaga om 5 exemplar i varje färg. Pris: 75 000 :- Design: Studio BAAG

Gryning finner sin inspiration i 1500-talets intarsiakonst och tekniken ”skuggning” där man använder varm sand för att skapa en bränd effekt för fanér. Pris: 65 000:-

Gryning finner sin inspiration i 1500-talets intarsiakonst och tekniken ”skuggning” där man använder varm sand för att skapa en bränd effekt för fanér.
Pris: 65 000:- Design: Ania Pauser & Hannu Hietamäki

DUNE SATSBORD & GLASDETALJER Dune består av fyra bord tillverkade av betsad ek samt sju tillhörande handblåsta glaskärl. Pris i sek: 40 000:- Design: Sofia Almqvist

Dune satsbord & glasdetaljer består av fyra bord tillverkade av betsad ek samt sju tillhörande handblåsta glaskärl.
Pris i sek: 40 000:-
Design: Sofia Almqvist

Fokus inför 15–årsjubileet har varit nyskapande och hållbarhet och därför har flera produkter ur tidigare kollektioner uppdaterats. Tydligt är att mässing är på väg ut, nu är det krom och silver som gäller.

– Vår ambition är att bli en framtida klassiker men att ändå lyckas sticka ut med en lekfull framtong, säger grundaren Eva Hjertberg.

En av våra favoriter ur den tidigare kollektionen är tillbringaren Svante förnicklad som tidigare funnits i svart och brons.

Läs även: 7 designade ljusstakar

Svante

Läs även: Årets 5 hetaste möbeltrender