Köksö med sittplatser inspiration

Foto: Nordiska kök, Marbodal

Video: Så inreder du köket enligt feng shui – fem smarta hacks
1:33

Efter reklamen: Video: Så inreder du köket enligt feng shui – fem smarta hacks

(1:33)

Slå på ljud

Köksön har blivit den naturliga samlingsplatsen i hemmet. Här avnjuts allt från morgonkaffet till fördrinken på festen. Att dessutom kunna slå sig ner och se maten lagas framför ögonen är extra härligt! Låt dig inspireras av sju köksöar med sittplatser som vi är lite extra förtjusta i just nu.

1. Köksö med ribbpanel

Köksö från Nordiska kök
Foto: Jonas Nygren

Den trendiga ribbpanelen har letat sig bort från väggarna och in i köket. Vi älskar färgkombinationen av matt skogsgrönt, ek och den svarta bänkskivan som matchar den synliga järnbalken i taket. Köket är designat av Nordiska kök och finns hemma hos inredaren Nina Gerthel i Malmö.

2. Köksö och matbord i ett

Köksö med flera sittplatser
Foto: Marbodal

I ett mindre kök är kombinationen av köksö och matbord perfekt! Knuffa in stolarna under bordsskivan och trolla fram en rejäl arbetsbänk. Köket heter Arkitekt Plus och kommer från Marbodal.

3. Låga sittplatser och japanska influenser

Nordiska kök köksö låg med stolar
Foto: Erik Lefvander

Vem har sagt att sittplatserna runt en köksö måste vara höga? I denna våning i Stockholm har inredaren på Nordiska kök valt att sänka en del av köksön till vanlig stolshöjd. Köksön är inspirerad av de japanska teppanyakihällarna där kocken står och underhåller sina gäster genom att laga mat.

4. Innovativ köksö från Ikea

Köksö från Ikea
Foto: Ikea

Ikea har ofta smarta lösningar, så även här! För att slippa ha en extra bred eller lång bänkskiva som tar upp onödig space, har sittplatserna smugit sig in mellan skåpstommarna. På så vis blir det gott om benutrymme! Skåpen heter Askersund och bänkskivan på köksön heter Pinnarp.

5. Köksö med många sittplatser

Köksö i marmor
Foto: Uno Form

I detta kök utgör köksön den naturlig samlingsplatsen i hemmet. Stora ytor och flera sittplatser gör att hela familjen kan avnjuta frukosten i köket. Tack vare att den extra breda marmorskivan fortsätter ner längst kortsidan, skapas naturligt rymliga sittplatser. Köksdesignen kommer från Uno Form.

6. Sitt på första parkett

Svart köksö med sittplatser
Foto: Marbodal

Slå dig ner, drick ett glas bubbel och var med när maten tillagas. På denna köksö finns både spis, vask och flera sittplats-alternativ. Placera dig vid spisen eller flytta ut stolarna på kortsidan vid den extra bordsskivan. Köket heter Malevik Mörk och kommer från Marbodal.

7. Köksö med rustik bänkskiva

Köksö i trä med sittplatser
Foto: Kvik

Ännu en gång kan vi konstatera att danskarna kan sin design. De vita skåpsluckorna är diskret inbyggda i väggen och gör kontrasten till den rustika träskivan spännande. Den väl tilltagna köksön gör att minst fyra personer kan få plats, samtidigt som matlagningen pågår på andra sidan ön. Köket kommer från danska Kvik och heter Mano Hero.

Se också: Höstens stora inredningstrender
0:44

Efter reklamen: Se också: Höstens stora inredningstrender

(0:44)

Slå på ljud