Kolla in de kontinentala lägenheterna på Södermalm i Stockholm

Note Design Studio vill att du ska bjuda in gäster i ditt hem, med lekfulla designlösningar och okonventionella färgval. Kolla in designstudions interiörer på de nybyggda lägenheterna på Södermalm i Stockholm!

Annons

De nyproducerade Mono-lägenheterna på Södermalm i Stockholm är ritade av Koncept Stockholm. Stockholmbaserade Note Design Studio fick i uppdrag att ta fram interiören för lägenheterna.

Bild på matplatsen i Mono-lägenheterna av Note Design Studio.
 

Byggnaden har en restaurang vid markplan och en gemensam takterrass på toppen av byggnaden. Note Design Studio berättar att de har försökt skapa en hotellkänsla, med gott om rum för gäster. Tanken var att interiören skulle vara harmonisk med den yttre fasaden i trä och betong.

Annons

»Vi ville att interiören i projektet skulle få lika mycket kärlek och kvalitet som exteriören«, säger Daniel Heckscher, inredningsarkitekt på Note Design Studio till Dezeen.

Matplats av Note Design Studio i Stockholms Mono-lägenheter.
 

»I Sverige är det ofta så att mycket energi läggs på exteriören, medan många interiörer är väldigt standard, billiga och utan identitet«, fortsätter Heckscher.

Hur gör man för att få de boende att bjuda över gäster då? Note menar att lösningen är öppna planlösningar med mycket ljus, en neutral färgpalett bestående av ljust rosa, grönt och grått – tillsammans med ekgolv och rostfritt stål för att skapa en lugnande atmosfär genom alla lägenheter.

Annons
Sovrum i Mono-lägenheterna av Note Design Studio.
 

»Det är inget vitt i hela byggnaden och nästan allt är gjort på ett okonventionellt sätt för att skapa en vacker palett och ett solitt koncept«, säger Daniel Heckscher.

Funktionaliten i lägenheterna ska vara typiskt skandinaviska, medan de lekfulla designlösningarna beskrivs som kontinentala.

»Ett mål vi satte i början var att det inte skulle bli ett typiskt Stockholmshus. Du ska kunna plocka upp byggnaden och släppa den var som helst i Europa och den skulle kunna stå för sig självt, med sitt eget unika koncept, färger och material«, säger Heckscher.

Annons
Vardagsrum i Mino-lägenheterna på Södermalm av Note Design Studio.
 
Vardagsrumsvy i Mono-lägenheterna av Note Design Studio.
 
Detaljer från Mono-lägenheterna av Note Design Studio.
 
Annons

Foton från Dezeen. 

Läs mer:

Hemma hos Årets designer 2015 – Note Design Studio

Här är de hetaste svenskarna i designbranschen

De lanserar lägenheter – inredda av prisbelönta Note Design studio

Publicerat 19 juni 2018
Annons