Lär känna vår nya bloggare: Ulrika Randel

I dag är vi på Residence stolta över att presentera vår nya bloggare: Ulrika Randel – som tidigare varit delaktig i att bygga upp livsstilsmagasinet Lovely Life. Ulrika kommer att dela med sig av fransk-italiensk inredningsinspiration som vilar på en ren skandinavisk bas.

Annons

Välkommen! Berätta lite om dig själv!

– Tack! Ulrika Randel heter jag och driver bloggen seventeendoors som jag startade under en föräldraledighet 2011. Jag bor i en våning med 17 dörrar, därav bloggens namn, med min familj i Vasastan, Stockholm.

Var har du bloggat tidigare?

– Tidigare bloggade jag för livsstilsmagasinet Lovely Life där jag också jobbade redaktionellt med att skapa reportage för sidan. Nu senast har jag bloggat på en egen portal, så det ska bli så härligt att få bloggkollegor igen!

Kan du beskriva din stil?

– Jag hämtar mycket inspiration från Frankrike och Italien och min egen stil präglas av det, även om den samtidigt vilar på en ren skandinavisk bas. Jag är galen i lampor och har en skön mix av fransk, italiensk och dansk belysning här hemma.

Vad kommer du att dela med dig av i bloggen?

– Jag kommer nog att köra på som jag gjort tidigare, det vill säga fokus på inredning men även annat inom lifestyle såsom resor, mat, trädgård och kanske lite familjeliv.

Annons

Vilka färger och former får din puls att öka just nu?

– Jag tycker att den rådande trenden med mixade toner av rosa, burgundy och rostigt brunt är riktigt härlig; den passar årstiden också. Hemma hos mig har det smugit sig in en hel del senapsgult och ockra under det senaste året också.

Nu köpte jag relativt nyligen en soffa, men skulle jag gjort det idag hade jag nog funderat på en med mer organiska former. Det känns väldigt rätt i tiden. Sedan många år står också en Togo (Ligne Roset) på min önskelista och jag önskar att jag hade slagit till för länge sen, då den känns helt rätt just nu.

Vad kommer vi se mer av i inredningsvärlden 2016?

– Jag tror att man vill lägga mer pengar och fokus i hemmet på enstaka unika objekt, som ett stort konstverk istället för plottriga tavelväggar med prints. Den starka Art Deco-trenden håller i sig ett bra tag till, och man vill gärna vill ha föremål och lampor som är konstverk i sig.

Annons

Här hittar du Ulrika Randels blogg och här hennes Instagram-konto.

Ulrika Randel

Intressen: Inredning, design och att resa.

Familj: Två barn, 6 och 7 år.

Bor: I bostadsrätt i Stockholm.

Hemma hos mig, med 17 dörrar.
Hemma hos mig, med 17 dörrar.  
Drömsoffan Togo/Ligne Roset.
Drömsoffan Togo/Ligne Roset.  
Höstens härliga toner i rost. Foto: Filippa K.
Mitt senaste lampköp; en Mantis BS3.  
Annons
Höstens härliga toner i rost från Filippa K.
Höstens härliga toner i rost från Filippa K.  
Ulrika Randel. Foto: Alice Johansson.
Ulrika Randel. Foto: Alice Johansson.  
Annons

Läs mer: 

Lär känna vår nya bloggare: Asplund Klingstedt Interior

Hanna listar: Veckans 12 främsta inredningsnyheter

Lär känna vår nya bloggare: Annaleenas hem

Annons