Lauritz vd: 4 favoriter från Stockholm Design Week

För Residence listar vd på Lauritz.com Mette Rode Sundström sina 4 favoriter från Stockholm Design Week 2018.

Annons

1. Inside

 

 

Utställningen Inside på Konstakademien med Åke Axelsson, Mats Theselius och Jonas Bohlin. Det är fantastiskt att se tre herrar som har varit framträdande inom svensk formgivning under så många år tillsammans och att de fortsätter att utveckla sin talang med nya möbler.

Utställningen ger en fin överblick över de designers som lämnat avtryck med sina verk. Slutligen har både Åke, Mats och Jonas vunnit Lauritz Icon-priset, som vi delar ut varje år tillsammans med Residence. Så det var en speciell glädje för mig att vara med under öppningen av utställningen på lördag.

Annons

 2. Layered x Auktionsverket

 

Utställningen med Layered hos oss på Stockholms Auktionsverk / Lauritz.com, där vi blandar Layereds egna universum med häftig inredning och vintagemöbler från våra auktioner.

Vi har försökt att skapa ett spektakulärt universum där du kan inspireras och känna dig välkommen och omsluten av en varm, dekadent stil.

Underbara modeprofilen Linn Eklund har hjälpt oss att utforma utställningen, som har varit öppen för allmänheten på Nybrogatan 32. Jag älskar Malin Glemmes nya uttrycksfulla kollektion av mattor och möbler som talar direkt till mina maximala preferenser. Jag tror att Layered har potential att slå internationellt.

Annons

3. ArkDes

 

Ung Svensk Forms utställning på ArkDes är en klar favorit. Jag blir alltid så entusiastisk över den bubblande kreativiteten som finns i Sverige. Lauritz.com har samarbetat med Ung Svensk Form i flera år och de upptäcker alltid nya svenska talanger som skapar med stor passion och kreativitet. Formchef Karin Wiberg har gjort ett fantastiskt jobb, även deras nya visionära vd Kieran Long med satsningen på Ung svensk-projektet.

4. Colette

 

Möbelserien Colette från Gärsnäs är ett briljant exempel på hur man kan lyfta en möbels personliga uttryck med några unika grepp. Såväl soffan och stolen i ull, som fåtöljen i läder har en Chanel-touch som är attraktiv och sofistikerad.

Möblernas mjuka färgtoner tillsammans med djärvare detaljer ger möblerna ett modernt men samtidigt klassiskt uttryck.

Läs också:

Hanna Nova: 16 favoriter från designveckan

9 inspirerande utställningar på designveckan

Imke Janoschek: 5 trender på möbelmässan

Annons