Layered lanserar ny mattkollektion i ull

Annons
Mattor Layered Foto Lennart Weibull3
 
Mattor Layered Foto Lennart Weibull
 

I onsdags smyglanserade det moderiktiga mattföretaget Layered sin andra kollektion av trendsäkra mattor. Efter att den första kollektionen i bomull snabbt gjort succé med sina grafiska mönster är nu Layered aktuella med ny kollektion – men den här gången i ull.

– I den här kollektionen har vi lekt med strukturen. Vi har utvecklat en teknik med ullen som ger ett annorlunda uttryck. Mattorna är tjockare med tredimensionellt mönster. Första kollektionen tog för sig, och detta blir ett fint komplement – som en lugnare syster, säger Layereds grundare och designer Malin Glemme till Residence.

Annons
Mattor Layered Foto Lennart Weibull2
 

Lugnet återspeglas i kollektionen enda färg: gråbeige. Ett medvetet val, då Layered haft en tydlig vision med den nya kollektionen.

– Det är en vacker, subtil färg. I den här kollektionen såg jag miljön framför mig och då var det fint med något lugnare. Första kollektionen passar överallt och den nya ullkollektionen blir mer pampig och elegant. Mattorna har en känsla av hotell över sig och därför har vi jobbat med mjukare mönster och färg, säger Malin.

Mattor Layered Foto Lennart Weibull5
 

Malin berättar att hon i utveckligen av varje kollektion ofta tänker på kunden och att mattorna får representera olika människor. I den nya ullkollektionen har den amerikanska skådespelerskan Katharine Hepburn funnit som tydlig inspirationskälla.

Annons

– Hon är klassiskt vacker men mer en stram maskulin stil, det är en kombination som gett mig inspiration. Hon kombinerar det på ett bra sätt, och precis så känns den nya kollektionen. Den har mjukare mönster och färg än den första kollektionen, men det är något manligt över den ändå som jag tycker om.

Mattorna kommer i fyra olika mönster och i tre olika storlekar. Prislappen då? Från 8 900:- och uppåt. Den officiella lanseringen av mattorna sker i mitten av november på deras sajt.

Läs mer om Layereds grundare Malin Glemme och den första kollektionen i en stor intervju med Residence här.

Publicerat 30 oktober 2015
Annons