Layereds moderiktiga mattor

Annons
Malin Glemme
Malin Glemme har en bakgrund på H&Ms inköpskontor och vill gärna att vi byter mattor som vi byter jackor.  

Historien om de moderätta mattorna börjar med att Malin Glemme letade mattor till sitt eget boende men inte hittade det hon ville ha, inget var tillräckligt fint, och det som var det var för dyrt, tyckte hon. Med en bakgrund inom mode och inköp låg det nära tillhands att ta saken i egna händer. Malin har jobbat länge på H&M där har hon haft olika uppdrag, ibland som drivande kraft bakom speciella kollektioner, ibland för att lyfta fram olika illustratörer, ibland som sektionschef för damunderkläder.

fotovagg matta layered
Mattan Labyrinth  
matta leyered art deco monster Link
Mattan Link.  
Annons

Hon ritade helt sonika några egna mattor och lät tillverka dem. En av dessa hamnade på bloggen Wonderdeco.se. Malin fick sedan så många förfrågningar att hon till slut bestämde sig för att ta fram en egen kollektion. »Genom min bakgrund inom modebranschen såg jag möjligheten att komma med nya infallsvinklar på det här med mattor. Jag jobbar konceptuellt med hela upplevelsen. Och vi drar väldigt mycket nytta av social media i vår marknadsföring.«

Malin har en vision om att mattor kan bytas i ett hem ungefär som man byter mellan en sommar- och en vinter­garderob.

I den första kollektionen blev det åtta mönster i sju olika färgställningar. Och så kopplade Malin in Clara, en gammal barndomsvän som som tidigare jobbat som marknadsföringsansvarig på Bon Magazine, och som därigenom också har en modebakgrund. Så när mattorna lanserades i april i år var det med bilder av den kände modefotografen Christian Coinbergh.

Den första kollektionen imponerar med väldigt grafiska och delvis tredimensionella mönster. Mattorna är vävda för hand i ren bomull.

»Jag är redan i gång med nästa kollektion«, säger Malin. »Den kommer att ha en subtil retro­inspiration i en ny handtuftad kvalitet.«

matt alayered sideboard
Layeredmattorna finns i fler olika mönster och färgställningar.  
ljusgron brostpanel
De grafiska mönstren passar till flera olika inredningsstilar.  
GreekKey_DustyLeaf
 

Priserna för Layereds mattor ligger mellan 4 900–8 900:- och säljs via webbshoppen layeredinterior.com

och i showroomet på Regeringsgatan 91 i Stockholm.

Publicerat 23 juli 2015
Annons