Linum lanserar jubileumskollektion – 4 snabba med Karin Ward

Textilföretaget Linum fyller 50 år och firar med att lansera en djärv jubileumskollektion som tar ut svängarna i både form och färg. Residence fick en pratstund med Karin Ward, kreativ chef på Linum.

Annons

Karin Ward har en mångårig bakgrund i modebranschen och har under sin tid som kreativ chef tagit ett helt nytt grepp om Linums design. I den nya jubileumskollektionen Big & Bold presenterar textilföretaget en rad nya textilprodukter i höstens stora trendfärger. Bland nyheterna hittar vi bland annat kuddar, överkast, köksservis och en art deco-inspirerad jubileumsmatta som tagits fram i samarbete med Kasthall.

Hur föddes idén om Big&Bold och vad är syftet med kollektionen?

– Inför vårt 50-jubileum ville vi skapa en kollektion som skulle belysa våra rötter samtidigt som den skulle spegla vår tid här och nu. Linum har sedan starten 1966 jobbat med ränder och i ”Big & Bold – a Swedish love story” har vi jobbat med den svenska bolstervarsranden som inspiration och förstorat upp den och färgsatt den på ett sätt som vi så som vi tycker känns 2016.

Citizen rug, 35 000:-
Citizen matta, 35 000:-  

Vilken är din favorit ur nya kollektionen?

– Min favorit är kudden Gable i rost-svart. I den har vi dessutom utvecklat en kvalité i linne och bomull som de ursprungliga bolstervaren gjordes i en gång i tiden. Den har en fantastiskt fin blank manglad yta.

Annons

Varför har ni valt att samarbeta med Kasthall?

– När jag började på Linum för två år sedan ville vi gärna utöka kollektionerna med produkter som skapade en helhet för hemmet. Mattor var det första naturliga steget till att skapa ett större koncept. Vi ville jobba med den som är bäst på området för att få det rätt från början. Att Kasthall producerar i Sverige var också ett stort plus.

Gable kuddfodral 599:-
Gable kuddfodral 599:-  

Vilka former och färger kan vi förvänta oss att se hos Linum framöver?

– Vi jobbar ständigt med att utveckla vårt totala koncept, för våra samtliga rum, så både nya färger och former kommer ni se redan till våren 16. Då blir det naturtoner som kanel och granit samt dämpade pasteller. Allt silat genom den svenska ljuset.

Mässingskål Ester 699 :-
Mässingskål Ester 699 :-  

Foto och styling:  Karin Ward, Jonas Ingerstedt och Edin från Dusty Deco.

Läs mer: 

Layered lanserar silkeslena mattor – se nya kollektionen här

Här är lamporna som gör succé i inredningsvärlden just nu

Eksells klassiska kakaoögon gör comeback – kika på nya kollektionen här

Annons