Snart kan du flytta in i en exklusiv våning – designad av Lotta Agaton

Inredningsdesignern Lotta Agaton har i samarbete med bostadsutvecklingsbolaget Patriam fått uppdraget inreda flera exklusiva våningar på Östermalm i Stockholm.

Annons

På Karlaplan 2, i det gamla televerket vid Maximteatern i Stockholm, skapar bostadsbolaget Patriam 17 exklusiva våningar som snart kommer att finnas ute till försäljning. Tillsammans med välrenommerade inredningsdesignen Lotta Agaton har man tagit fram ett smakfullt och modernt designkoncept – som blir Agatons första bostadsprojekt.

– Det har varit ett spännande och omfattande arbete. Jag fick komma in i ett tidigt skede och har bestämt allt från material till helhetskoncept. Jag föreställde mig att jag skulle flytta in och frågade helt enkelt mig själv hur jag skulle vilja ha det, säger Lotta Agaton i ett pressmeddelande.

Karlaplan 2 består av två byggnader och vissa våningar kommer att ha en bostadsyta på över 350 kvadratmeter – men ingen kommer vara den andra lik utan ha sin egen karaktär. Köparna kommer att kunna välja mellan en ljus våning med kök och badrum i marmor, mässingdetaljer och fiskbensparkett. Eller en mörkare variant med grå väggar, kök och badrum i kalksten och genomgående matta svarta detaljer.

Annons

– När man köper våningar i den här storleken och prisklassen vill man inte att det ska vara en spegelbild av grannens. Vår största utmaning var att skapa ett helhetskoncept där varje del är unik. Därför arbetade vi fram två koncept – ett ljust och ett mörkt. På så sätt kan köparen ställa sig frågan: ”Vilken typ av hem vill jag ha?”, och få vad de önskar. Mer individuella hem är någonting jag tror vi kommer få ser mer av framöver, säger Lotta Agaton.

Våningarna kommer att förmedlas av mäklarhuset Lagerlings inom kort. Mer om projektet kan du läsa här.

Läs även: 

Kika in resultatet av Lotta Agatons styling för det svenska populära designföretaget

Snart öppnar Alma – Stockholms största mötesplats för kreatörer

Veckans inspirationshem: Faluröd husdröm med arkitektritad trädgård

Annons