Lotta Agaton inreder nyproduktion i Vasastan – se alla bilder

Populära inredningsdesignern Lotta Agaton har i samarbete med bostadsutvecklingsbolaget Patriam fått uppdraget inreda flera nyproducerade lägenheter i Vasastan i Stockholm.

Annons

Hon är en av Sveriges mest framgångsrika inredare och har under de senaste åren satt tonen inom svensk inredning med sin grafiska och reducerade stil.

Förra hösten tog hon tillsammans med Patriam fram interiören i 17 exklusiva våningar i det gamla televerket vid Maximteatern på Karlaplan 2 i Stockholm.

Nu inleder Lotta Agaton sitt andra samarbete med fastighetsbolaget. Den här gången gäller det en nyproduktion om cirka 90 bostäder på Karlbergsvägen 77-79 i Vasastan.

Tillsammans med arkitektkontoret Semrén & Månsson har hon tagit fram två olika designkoncept där man velat skapa en fristad bortom stadens höga tempo: Klassisk natur och Modern minimalism, där den gemensamma nämnaren är vackra, lugna ytor med stort utrymme för personlig smak och stil.

– Jag fastnade för tänket att skapa en fristad bortom stadens höga tempo. Alla rum går därför i behagligt lugna, avkopplande toner för att skapa balans och harmoni. Hållbara material som slits vackert går igen i flera rum – som Terazzo-stenen som återfinns på både hallgolv, köksbänk och i badrum. Eller träluckorna i köket som skapar en emotionell koppling till det naturliga och avskalade, säger Lotta Agaton.

Annons

Inredningen är till synes minimalistiskt vuxen och för tankarna till ett stilrent, chict boutiquehotell.

– Jag tror att de som kommer bo här är moderna, medvetna människor som gärna sparar och investerar i kvalitetsinredning och mer designade detaljer och den livsstilen vill jag att interiören ska få återspegla, säger Lotta Agaton.

Bostäderna kommer att byggas under 2018 och inflytt sker 2019. Mer info hittar du här.

Se alla bilder från lägenheterna här:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Läs också:

Mörka toner hemma hos Lotta Agaton

Snart kan du flytta in i en exklusiv våning – designad av Lotta Agaton

Spana in Filippa K-butikens nya look – inredd av Lotta Agaton

Annons