Lotta Agaton

Lotta Agaton om höstens 5 viktigaste trender

Annons

Residence egen creative director, stjärnstylisten Lotta Agaton, var med och skapade trenden med vita hem. Men nu har vinden vänt. Lotta som jobbar både med Residence men även med stora internationella reklamkampanjer känner för mer färg och personliga inslag i hemmet. 

1. Oväntade val
– Vi kommer att se mer oväntade färg- och materialkombinationer, murrigare miljöer, sammet och Memphis. Samt asymmetriska mönster, speglar och känslan som uppstår när man blandar möbler från olika stilgrupper och tidsepoker.

agate mineral sample
Agatstenen levererar en perfekt färgkarta över höstens trendnyanser: senap, rosa, aprikos.  

 

Annons

2. Personlig kvalitet
– Jag älskar att vi inreder personligare i våra hem och att intresset för mer unika objekt ökat. Det finns även en trend mot det beständiga, eftertänksamhet och kärlek till det man köper. Slit och släng känns omodernt och till och med Ikea satsar mer och mer på kvalitet och unika designsamarbeten.

©Studiopepe_Ph-SilviaRivoltella_SpottiMilano_HomeCouture_08
Ton i ton och asymmetri av Studiopepe för Spotti.  

 

3. Adjö vita väggar
– Personligen orkar jag inte se fler likriktade vita monokroma hem, jag vet att jag var med och skapade den stilen, men nu räcker det. Jag har målat hela mitt hem mörkt – väggar, lister och tak – och älskar att plocka in färger med det mörka som fond. Hösten kommer att handla mycket om hur vi kombinerar färg på ett nytt sätt, ton i ton men som nästan skär sig, rosa, senap, aprikos och vinrött. Vi kommer att se mindre vita väggar och mer grått i alla nyanser som fond till färgmixarna.

Annons
Lottashem_instabild_1530886_501937219959232_1752832943_n
Lotta Agatons nya lägenhet är helt målad i gråskala.  

 

4. Investera i en tavelvägg
– Årets accessoar är absolut tavelväggen, jag hoppas att vi även där kommer att gå mot mer kvalitetskänsla och förståelse för att det är en investering att köpa konst. Man ska vilja ha något eget och unikt i stället för samma som alla andra.

Theconradshop_ndp-l04-leaf_large
Verk av Nathalie du Pasquier från The wrong shop i limiterad upplaga.  

 

Annons

5. Våga satsa på tvära kast
– Jag tror mer 70-tal, asymmetriska mönster och djärvare färgkombinationer, men även tunnare och nätta möbler, en mer vuxen, sober och personlig stil.

MC_6_IMG2_ON_©MICHAELANASTASSIADES
Asymmetrisk lampa av Michael Anastassiades.  
Zanotta-table01
Quaderna, bord av Zanotta från 1970.  
Annons