Utställningen som kommer att visas under Stockholms designvecka 5-11 februari på Scenkonstmuseet, går under namnet Dux Spaces by Lotta Agaton, och visar upp möbelföretagets tidlösa klassiker i ett nytt sammanhang – där möbler från olika tidsepoker möts.

Dux klassiska ikonmöbler som Karin, Pernilla och Jetson ackompanjeras av möbler av Claesson Koivisto Rune, vilka lyfts fram och tolkas i nya skepnader av Lotta Agaton.

– Det är enormt roligt att få arbeta med Dux designikoner och visa dem på ett nytt sätt, i nya sammanhang. Jag har arbetat mycket med det textila uttrycket som binder ihop olika miljöer visuellt och som förstärker känslan av en hemmiljö. Möblerna och sängarna talar för sig själva, säger Lotta Agaton.

Den 250 kvadratmeter stora ytan speglar ett loftboende där jordnära naturtoner utgör basen i den hemlika-miljön.

– Det är spännande att få uppleva våra klassiker genom Lottas ögon och extra roligt att utställningen är öppen för allmänheten, så att alla som vill har möjlighet att se Lotta Agatons Dux-tolkning i en unik miljö under Stockholm Design Week, säger Charlotte Ljung, vd Dux Nordic.

Dux Spaces by Lotta Agaton är öppen för allmänheten den 9–10 februari (fred kl.10–18 och lördag kl.10–16).

Adress: Sibyllegatan 2.

Foto: Erik Lefvander.

Läs också:

De utformar årets Trendutställning på möbelmässan 2018

Lotta Agaton inreder nyproduktion i Vasastan – se alla bilder

Lotta Agatons mörka sekelskiftespärla till salu

Gilla Residence på Facebook