Charleshill gör lakan i egyptisk bomull och satin

Lyxiga lakan i egyptisk bomull

Ett nytt varumärke inom sänglinne har sett dagens ljus! Paret bakom charles hill vill att alla ska kunna sova i lakan som ger en känsla av lyxigt hotellrum. Till ett bra pris!

Annons

Lyx är inte alltid lika med dyrt! Charles hill är ett nytt premiumvarumärke inom sängkläder, sprillans nytt för i höst. Bakom charles hill ligger makarna Joakim och Sofi Tengzelius. Bägge med ett brinnande intresse för inredning. Han har en bakgrund inom corporate finance som medgrundare av Valentum, där han bland annat jobbat med försäljningar av flertalet företag inom e-handel och konsumentprodukter såsom Care of Carl, Lyko och IsaDora, hon i modebranschen, på Hope.

Vad fick er att starta eget inom bädd?

– Vi kände varenda gång vi återvände från en semester att vi ville behålla det där lugnet man har med sig även i vardagen, att koppla ner. Och leva mer efter mottot: Every day matters. Vi har alltid arbetat mycket, båda två. Då dök tanken upp att starta eget för att rå över sin egen tid. Alltså hitta en bättre balans i vardagen. Utifrån den förändringen så skapade vi charles hill, där vi vill förmedla det budskapet till fler. Charles hill ett företag inom sänglinnen, med hög kvalité men med humana priser. Någonstans var drömmen att ta den där lyxiga hotellbäddskänslan hem till sitt eget sovrum.

Annons

– Men vi ville inte att kunden skulle behöva betala 5000 kr/set, våra priser ska vara humana. Det blev många resor för att undersöka marknaden. Det var en lång lärandeprocess för att lära sig om tyger, få kontakt med inköpare och förstå textilbranschen. När vi kom till Portugal kände vi att vi hamnat rätt. Vi ville ha en sval, följsam känsla, lite tyngd i tyget. Men också mjukhet så klart, säger Joakim.

Satin och percale

Nu finns deras lakan i satin och percale. Satinen är lite mer följsam, lite varmare. Och percalen känns som en tunn, nystruken Oxfordskjorta.

– Vi ville som sagt ge fler möjlighet att köpa kvalité till bra pris, ett enkelt bäddset kostar 995 kr, och ett dubbelt 1 595 kr. Vi har två olika stilar på seten. Dels Signature, med en söm på kudden, dels Oxford som har vinge på örngottet. Det är Sofi som designat, hon är den mer detaljfokuserade och designkunniga av oss. Jag har entreprenörsbakgrund.

Annons

Paret producerar sina lakan i en lugn, behaglig färgskala, beige, ljusgrå och vit och vit med bård. Ännu så länge är det inte aktuellt med mönster, man håller sig till klassiska, stilrena utseendet.  Alla lakan levereras i tygpåsar, i samma färg och material som bäddsetet du köper. Snyggt, smart och snällt mot miljön.

– Vårt största fokus är kvalitet. Vi vill tillverka produkter som håller länge och med en design som inte går ur tiden. Detta gör produkterna hållbara och är en viktigt väg att gå för att textilvarumärken. Vi måste gå ifrån slit-och släng och istället driva utvecklingen mot produkter som håller länge.

Charleshill gör lakan i egyptisk bomull och satin
 

Fina detaljer på örngott och lakan. charleshill.com

Charleshill gör lakan i egyptisk bomull och satin
 

Sov gott i satinlakan från charleshill.com

Foto ANDY LIFFNER Styling ANNALEENA LEINO

Läs mer:

Bästa färgerna i sovrummet

Skapa hotellkänsla i sovrummet

Smarta inredningstips för lilla badrummet

 

Publicerat 27 augusti 2019
Annons