Snart lanseras stjärninredaren Ilse Crawfords egendesignade mattor

Mattföretaget Kasthall lanserar ett nytt designsamarbete med den hyllade brittiska formgivaren Ilse Crawford.

Annons

Kasthall tillverkar exklusiva mattor till privata hem såsom lyxhotell och stora företag i Silicon Valley. De har även tagit fram produkter för några av världens största modehus, bland andra Chanel, Dior, Yves Saint Laurent och allra senast svenska Acne Studios internationella flaggskeppsbutik på Madison Avenue i New York.

Snart lanserar de ett nytt och spännande designsamarbete med hyllade formgivaren Ilse Crawford, som i Sverige bland annat står bakom Ikea-kollektionen Sinnerlig, interiören i Bukowskis nyomvandlade lokaler och hotellet Ett Hem i Stockholm.

– Kasthall är ett globalt varumärke och därför känns samarbetet med den internationellt hyllande formgivaren Ilse Crawford helt rätt. Genom hela designprocessen har Ilse och hennes team haft stor respekt för Kasthalls hantverkskunskap och har lagt ner stor research för att lära känna våra material, produktionsprocesser och Kasthalls historia, säger Karin Wickberg, marknadsdirektör på Kasthall.

Det nya samarbetet, som inleddes tidigt under 2017 och som nu är inne i sin slutfas, kommer att lanseras under designmässan i Milano 2018.

Matta från Kasthalls tidigare kollektion Bloom Icon.  
Matta från Kasthalls tidigare kollektion Castle.  

 Läs också:

Kasthall lanserar unik mattkollektion för Acne – se bilderna

Elegant och lekfullt – se bilderna på Kasthalls nya mattkollektion

Hanna Nova listar 6 inredningsfavoriter

Annons