Mette Hay om årets Hay Mini Market på möbelmässan i Milano

I april intog återigen framgångskonceptet Hay Mini Market Milano. I år låg fokus på kräsna resenärer.

Annons

Under möbelmässan i Milano slog Hay upp portarna till sin andra Hay Mini Market. I den fantastiska lokalen La Pilota i Brera visade de alla Hays nya möbler samt de nya märket Wrong London, dessutom hade de Hay Mini Market där besökare kunde köpa alla nya accessoarer. Bästsäljaren var Andreas Engesviks tandborste.

Att Hay har skapat en trend i att erbjuda besökare designshopping på plats råder det ingen tvekan om. I år hade även Vitra och en rad andra varumärken pop-up shops.

Intresset för små ting har Mette Hay har alltid haft. När hon var 15 år öppnade hennes föräldrar en stor möbelbutik, och hon minns fortfarande när de beslutade sig för att inte bara sälja möbler utan även accessoarer.

– På den tiden gjorde man inte det, man sålde antingen eller, men sedan dess har jag drömt om en butik som sålde precis allt, från kokböcker och konst till soffor och toalettartiklar, berättar hon.

Ett steg i den riktningen var när Hay började sälja accessoarer för tio år sedan, och det andra steget togs när Mette och hennes man Rolf startade Hay Mini Market som pop up-butik under möbelmässan i Milano för två år sedan.

Annons

– En kollektion handlar inte bara om att ha rätt produkter till rätt pris, utan också om att ha rätt plats att sälja dem på. Med Mini Market har jag det, och plötsligt är det helt okej att göra en ny typ av produkter – som en tandborste, eller en nackkudde för långa flygningar.

Hay Mini Market blev en succé och har förutom butiker på Selfridges i London och MoMA i New York dykt upp på 15 andra ställen runt om i världen. I Milano i april satsar man bland annat på kräsna resenärer. Med tandborstar, bagagetaggar, tvättpåsar.

– Jag utgår alltid från kunden, vem han eller hon är, hur hon bor och vart hon reser. Det finns så många vardagliga ting att göra ännu lite bättre.

Mer om möbelmässan i Milano 2016:
Möbelmässan i Milano: Nu startar designer egna företag
6 svenska topplanseringar på möbelmässan i Milano

Annons