mich topp

Michelle Meadows fem favoriter från möbelmässan

Residence redaktör avslöjar vilka utställningar hon uppskattade mest under den hektiska möbelveckan i Stockholm.

Annons

Det som inspirerat mig mest under veckan är de event och utställningar jag sett utanför mässområdet.

The Bakers House

Efter att ha följt av Färg och Blanche genom åren var det spännande att få en inblick i Emma Marga Blanche familjebakgrund. Det var nämligen vad jag förstår hennes farmors farfar som lät bygga det vackra huset som utställningen tog plats i. Dessutom har huset blivit i familjens ägo sedan dess och är som en otrolig orörd pärla mitt i Sofo. Här presenterade paret produkter som delvis var inspirerade efter platsen.

blanche utställning
Färg & Blanche, ”The Baker’s House”. Foto Johan Lindskog.  

The Fenix Palace

Efter My Residence tokinspirerande utställning i den före detta mexikanska ambassadens våning (läs mer här) i fjol så hade vi mycket att leva upp till. Först hade vi inte tänkt hålla i ett event i år men i samband med att citykonditoriet stängde den 26e januari uppkom idén att ha hålla ett event i våningen under. Här var för länge sedan ett danspalats som hette Fenix, därav utställningens namn. Vackra möbler och inredningsaccessoarer blandad med vacker historisk arkitektur.

Annons
Fenix lampa
Foto Andy Liffner  

Spatial Sensibilities

Danska Frama valde att hoppa över mässan i år och ställde i stället ut i arkitekten Andreas Martin Löfs magiskt vackra lägenhet vid Norrmälarstrand. I små tofflor fick besökarna skåda företagets nyheter och klassiker som omedelbart fann sin plats i den drömlika våningen.

FRAMA3
 

Into the Light

Under deras utställning på Alma kom DUX möbler, både nya och gamla, verkligen till sin rätt. Älskade Ritzy soffan i beige tyg.

Annons
DUX soffbord
 

Sie wohnen hier

Eftersom jag är ett stor fan av saker med historia, älskar gamla möbler och tycker att det är viktigt att tänka på att inte bara köpa nytt, så gillade jag att det fanns en utställning under möbelmässan där nytt mötte gammalt. I Bukowskis lokaler vid Berzeli park hade möbel- och sängklädesföretaget Magniberg en utställning med sina produkter sida vid sida av gamla konstverk, inredningsaccessoarer och möbler.

 

Läs mer:

Vårens inredningsinspiration i en gammal partisk skofabrik

Lee Broom pratar skandinavisk design, färgen röd och samarbetet med Nordiska Kompaniet

Oscar Properties utökar till deliverksamhet

Publicerat 12 februari 2019
Annons