Michelle Meadows listar: Tjusigaste köksprylarna just nu

Vita kastruller och försvinnande god lönnsirap. Residence redaktör Michelle Meadows listar sina bästa kökstillbehör denna vecka.

Annons

Skördesäsongen är här och sommarens sista dagar spenderas i köket där det ska syltas, frysas, kokas och bakas i ett raskt tempo. Passa på att uppdatera hemmets hjärta med några lyxiga redskap och ingredienser om du inte redan har ett fullt utrustat kök. Här är mina favoriter just nu:

Ila lonnsirap
 

Den ser kanske ut att höra hemma i badrumsskåpet men gillar man en lite mer avskad stil kommer man älska ILAs sortiment av köksprodukter. Förutom denna otroligt goda lönnsirap har de även lika snygg som god olivolja och salt i olika färger och smaker. Finns att köpa online eller på Fablab på Bondegatan. Pris 359:-.

Annons

 

Kn industrie kastruller
 

Jag har fått höra att jag har ett välutrustat kök men det är egentligen ett fint sätt att säga att jag har alldeles för många prylar i mina överfyllda skåp och lådor. Just därför älskar jag serien ABCT med vita kastruller och stekpannor med avtagbart handtag från Kn Industries som jag faktiskt köpte redan förra hösten. Sparar massor av plats i kastrullådan! Dessutom är de snygga nog att servera ur direkt. Pris från cirka 750:-.

 

ariel alasko tesked
 

Vissa gillar att höfta andra att följa recept till punkt och pricka. Tillhör du den sistnämnda kategorin kanske du uppskattar de här mat- och teskedsmåtten från amerikanska Ariele Alasko. Just dessa är stöpta efter formar som hon gjort av sina handsnidade träskedar. Pris cirka 2000:-.

Annons

Läs även:
Dags att måla om köksluckorna? Tänk på det här när du väljer kulör
Hanna listar: Veckans 12 främsta inredningsnyheter
Avskalat och funktionellt – här är Kristina Starks köksnyheter på Formex

Annons