Min inredningsstil: Art déco hemma hos grundaren av Ruth & Joanna

Susanne Lundberg, grundare av inredningsvarumärket Ruth&Joanna, inreder sitt hem i sann art déco-anda och döper sina möbler efter människor hon mött eller platser hon besökt.

Annons

BOR I: Lägenhet i centrala Stockholm.

MIN STIL ÄR: Minimalistisk möter maximalistisk. Jag har en förkärlek för en stilren design med rena och raka linjer men som blandas med materialval som mässing, spegelglas, sammet och mörkare träslag. Vidare tycker jag om att våga satsa på färg när det kommer till både väggar och möbler.

 
 

FAVORITMÖBEL HEMMA: Just nu är det Quebec table i grön marmor och glasskiva från Ruth & Joanna. Bordet är en riktig eye-catcher men på ett diskret sätt och tar inte all uppmärksamhet.

Annons
 

VAD SÄGER VÄNNER NÄR DE ÄR HEMMA HOS DIG: Jag möblerar ständigt om så det är alltid nya reaktioner när vänner kommer på besök.  Vad som är gemensamt för dessa reaktioner är att de tycker att det är hemtrevligt och alltid spännande att titta förbi eftersom man aldrig vet vilken färg på väggar eller möbler det ska vara för stunden. Och det är ju lite det som är lyxen att vara i min bransch eller hur?

 
 
Annons

STÖRSTA INREDNINGSUTMANINGEN JUST NU: Ett renoveringsprojekt där en mindre yta ska optimeras med både ett funktionellt badrum, kök och sovrum med bra förvaring. Ett klurigt projekt men samtidigt väldigt roligt.

STOLTASTE EGENGJORDA PROJEKTET: Det är när jag för fyra år sedan började skissa på de första möblerna till mitt möbelföretag som skulle gå under namnet Ruth&Joanna. Det bestod då av två soffbord och två sidobord. Dessa bord utgör fortfarande en viktig del av sortimentet och däribland är bordet ”Big Square Table” en tidlös och stilren bestseller.

Annons
 

BÄSTA KÖPET: Min bil! Varför? Jo för den har både dragkrok och generöst bagageutrymme vilket gör att jag får jag plats med det mesta utan att behöva ha en skåpbil (vilket jag egentligen borde ha men på tok för svårt för mig att fickparkera). Jag tror nog aldrig att jag haft baksäten helt uppfällda i min bil då det alltid finns en Ruth&Johanna-möbel i den.

SAMLAR PÅ: Snygga coffee table-böcker, försöker hitta minst en ny varje gång jag är utomlands.

Annons
 
 

PINSAMMASTE KÖPET: Det måste ändå vara den väggspegel som jag specialbeställde hos en glasmästare på söder när jag var 18 år. Spegeln fick ett tryck med texten ”Amore vincit omnia”. Den hänger nu hos min mormor.

Annons

SENASTE KÖPET: En rund måttbeställd matta från JAB. Det är alltid skönt när man kan välja både färg, form och storlek på en matta.

FAVORITDESIGNER: Det är utan tvekan Milo Baughman. Det är roligt att se hur hans design fortsätter att influera och inspirera än i dag.

Red velvet armchairs av Milo Baughman.  

INSPIRATIONSKÄLLA: Min norrländska farmor och ukrainska mormor har alltid inspirerat mig och därför var det ett naturligt val att döpa företaget till mina förebilders namn, alltså Ruth & Joanna.

Annons

BÄSTA STYLINGSTIPSET: Växter och bra belysning med flera ljuspunkter gör ett rum ombonat och hemtrevligt. Sen tycker jag att det alltid är trevligt att satsa på färg, i alla fall på textilier.

 

BÄSTA INREDNINGSPRESENTEN: ”Luca leather tray” från Ruth & Joanna i läder och handtag i solid mässing. Den lyfter upp vilket bord som helst!

 

FAVORITBUTIK: Flair i New York blev en stor favorit under den period som jag bodde i staden. Det är en cool butik med handplockad och unik inredning.

Annons
Inredningsbutiken Flair i New York.  

DRÖM-MÖBELN: Jag har länge drömt jag om ett barskåp med en mix av valnöt, spegelglas och fina detaljer i mässing. Det är inte helt osannolikt att det får bli en kommande Ruth & Joanna möbel.

3 INREDNINGSKONSTON JAG FÖLJER: Onekingslane, 1stdibs och Archdigest.

 

Läs fler min stil:

Bohemisk lyx hos möbeldesignern Amelia Widell

Japansk estetik hos grundarna av butiken Perspective studio

Dekadent elegans hos Layereds grundare Malin Glemme

Annons