Min stil: Japanskt-skandinaviskt hos grundarna av butiken Perspective studio

Robin Klang och Ejub Bicic driver snygga inredningsbutiken Perspective Studio på St:Eriksplan i Stockholm och strävar efter att överraska, förnya och inspirera med en internationell agenda.

Annons

BOR I: en tvårummare på 51 kvadratmeter i Vasastan. Lägenheten har en öppen planlösning där det stora, välvda fönstret spelar störst roll. Fönstret bjuder in ljus och årstidernas utsikter men ger ändå lite insyn.

Soffa Gervasoni med nytt överdrag, stor kruka Olsson & Gerthel. Piedestal antikfynd, lampa Workstead. Stor
lampa, Potence, Jean Prouvé, Vitra. Spegelkub ritad av Ejub och Robin, säljs på Perspective Studio.
 

VÅR STIL ÄR: Vi kallar vår stil för Disco-Wabi, en blandning av den japanska estetiken Wabi-Sabi och skandinavisk minimalism. Vi älskar mötet mellan det operfekta i spegling mot det polerade.

FAVORITMÖBEL HEMMA: Fold chair av Olivier Gregoire i fiberglas är en favorit. Den har ett liv i sig och skiftar i ton då den sakta torkar från grön till beige beroende på hur mycket solljus den får.

Annons
Fold chair av Olivier Gregoire.  

VAD SÄGER VÄNNER NÄR DE ÄR HEMMA HOS ER: Folk brukar fråga om vi verkligen bor som vi gör, följdfrågan brukar vara vart alla våra saker är. Båda jobbar med kreativa jobb och vill komma hem till ett lugn där man kan slappna av och många prylar är ingenting vi saknar i vår vardag.

I sovrummet Jotun Lady Minerals Smooth white. Lampa Kavaljer, Rubn lighting. Vas antikfynd från New York. På sängen olika textilfynd, tygbit från Kina, pläd, Society.  

STÖRSTA INREDNINGSUTMANINGEN JUST NU: Att förfina vårt koncept Perspective Studio. Vi är ett år gamla och det börjar bli mer tydligt åt vilket håll vi vill gå. Att våga utmana oss själva och ta nya inriktningar. Det är spännande men också riskfyllt.

Annons

STOLTASTE EGENGJORDA PROJEKTET: Att vi startat och driver ett företag där vi strävar efter att överraska, förnya och inspirera med en internationell agenda. Perspective Studio är vårt stoltaste projekt.

 
 

 

Annons

BÄSTA KÖPET: Lägenheten är verkligen vårt bästa köp, den har gammal charm i nytt fodral. Vi älskar att komma hem till vår oas där vi samlar energi, inspiration och umgås med vänner.

Konst på väggen målad av Robin. Bänk och bord, Tommaso från Zeus. Tekanna i cement, FCK, Serax. Diverse vaser, ljushållare Maison Martin Margiela, svamp antikfynd. Väggfärgen Pure & Original, Oyster Grey.  

SAMLAR PÅ: Just nu är vi inne på surrealism och existentiell konst, samlar på verk av Leszek Bujnowski och Henrik Uldalen.

The Rapture av Henrik Uldalen.  

PINSAMMASTE KÖPET: Någon gång har man tyckt att skålar med texten ”popcorn” på varit både praktiska och snygga.

Annons

SENASTE KÖPET: Senaste köpet var en turkisk väggbonad i ull med handstickade detaljer. Vacker upphängd men tillräckligt stor för att användas som överkast.

FAVORITDESIGNER: Apparatus Studio är vårt senaste tillskott och man kan inte annat än att häpna över deras design och öga för detaljer. Helt klart vår favoritdesigner just nu.

Inredningsdetaljer i svart mässing från Apparatus studio.  

INSPIRATIONSKÄLLA: Axel Vervoordt är pionjär inom sitt område och har under årtionden skapat magiskt inspirerande platser. I hans värld kan man fastna i timmar efter timmar.

Annons

BÄSTA STYLINGSTIPSET: Finns inget bättre knep än ”en in och två ut”. Plottrigt kan vara det värsta som finns.

BÄSTA INREDNINGSPRESENTEN: En vacker bukett snittblommor är något vi uppskattar att ge bort men även att få. Att sedan torka blommorna för vackra stilleben eller dekorationer är det bästa vi vet.

Sidobord från Lineaire.  

FAVORITBUTIK: Vi strosar gärna i timmar i olika antikbutiker, jakten efter det där unika är en sport. Sedan älskar vi att inspireras i olika vackra blomsterbutiker som Floristkompagniet på Norrlandsgatan i Stockholm.

Annons

DRÖM-MÖBELN: Just nu är vi besatta av franska designern Francesco Balzano och skulle inte ha något emot att äga en av hans skrivbord G 2, limiterad upplaga av 12.

Bord &2 av Francesco Balzano.  

3 INREDNINGSKONSTON VI FÖLJER:

Instagram är givetvis en källa fylld av inspiration men tre av de vi gärna ser uppdateringar från är:

Babes_in_boyland

Soilandstem

Nonalimmen

Här kan du läsa hemma hos-reportaget hos Ejub och Robin. 

Läs fler min inredningsstil:

Layereds grundare Malin Glemme

Norska bloggstjärnan Stylizimo

Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice

Annons