Min inredningsstil: Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice

Hanna Nova Beatrice är chefredaktör på Residence och bor i ett svampformat hus i Stockholm. Hon omger sig gärna av design som har en historia och drömmer om ett nytt kök.

Annons

BOR I ”Ett hus i Stuvsta i södra Stockholm ritat 1969 av den slovenske arkitekten Radovan Halper. Huset har formen av en svamp med en stam och en hatt och kallades ofta svamphuset förut.”

 

MIN STIL ÄR ”Jag vet inte om jag har så mycket av en uttalad stil, jag faller snarare för möbler och objekt som kanske inte nödvändigtvis passar ihop, men som gör mig glad och får mig att må bra.”

 

FAVORITMÖBEL HEMMA ”Soffan Tiki av Andreas Engesvik för Fogia i vintagskinn. Och ett fantastiskt bord av Nick Ross i marmor.”

Annons
Soffan Tiki designad av Andreas Engesvik för svenska Fogia. Betongpiedestal och tidningsvagn i grön marmor av Matti Carlson. Modifierat Karin-bord från Dux och matta från Layered.  
Marmorbord av Nick Ross.  Foto: Mikael Axelsson

VAD SÄGER VÄNNER NÄR DE ÄR HEMMA HOS DIG ”Att det känns som huset liksom flyter i luften – hoppar man i ena änden så kan man faktiskt känna det i andra delen av huset. Att glasutbyggnaden är fin. Och så undrar de när jag ska renovera badrummet egentligen.”

STÖRSTA INREDNINGSUTMANINGEN JUST NU ”Köket! Har funderat i flera år och nu är det dags. Valet har stått mellan Kvänums kök i rökt ek och Norm architects kök i rökt ek för Reform. Sen har jag en hall som ska få ny fast inredning de närmsta veckorna och en utbyggnad på gång, som gör att vi får två rum till.”

Annons
 

STOLTASTE EGENGJORDA PROJEKTET ”Jag är mycket glad över terrassen som Anya Sebton ritat åt mig. Det är egentligen det enda större ingreppet jag gjort på huset.”

Terrassen är ritad av inredningsarkitekten Anya Sebton och binder samman huset med trädgården. Här finns grill och matplats, några bänkar och solsängar. Bord och bänkar från Ikea, mugg på bord från KH Würtz och en kruka från Carina Seth Andersson. Alla växter kommer från Zetas trädgård, som ligger i närheten.  Foto: Mikael Axelsson

BÄSTA KÖPET ”Mina favoritmöbler som jag nämnde ovan. Och ett glasobjekt av Simon Klenell, som är det första jag ser varje morgon. Det gör mig glad.”

Annons

SAMLAR PÅ ”Pallar! Världens mest flexibla möbel, bra till allt.”

PINSAMMASTE KÖPET ”Jag funderar så länge att jag sällan ångrar mig. Men ibland kan jag bli lite besviken för att möbler jag tycker om inte passar ihop.”

SENASTE KÖPET ”Jag har beställt bordet Landala av Emma Olbers – i rökt ek. Det är det första bordet i det utförandet som Tre sekel gör.”

 Foto: Roland Persson

FAVORITEDESIGNER ”Jag tycker om väldigt många formgivare av lika många orsaker. Men rent generellt tycker jag om att omge mig av möbler som gjorts av designer jag känner eller har träffat några gånger. De får en annan historia då.”

Piedestal och tidningsvagn i grön marmor av Matti Carlson. Keramik på piedestal från K H Würtz. Keramikskål av Höganäsgruppen.  
Bord Hommage av Matti Carlson.  
Annons

INSPIRATIONSKÄLLA ”Mitt jobb, och alla de fantastiska människor som jag kommer i kontakt med via det. Att göra en tidning är lite som att skapa en inredningsdetalj med många involverade och där varje detalj är viktig. Jag inspireras även av kvinnor med driv och identitet – som Ilse Crawford, Paola Navone, Faye Toogood och Lotta Agaton.”

Paola Navone.  

BÄSTA STYLINGTIPSET ”Styling är min absolut sämsta gren – jag fascineras alltid av stylister när jag är ute på jobb. Och när de kommer hem till mig får de fria händer.”

Annons

BÄSTA INREDNINGSPRESENTEN ”När jag får saker som vänner själva gjort. Som Folkform ljusstake som jag fick av dem när jag fyllde 40. Och ett fint bord med runda ben, och en piedestal i betong, som min partner gjort åt mig.”

 

FAVORITBUTIK ”De som bjuder på en känsla eller upplevelse. Som Oliver Gustav i Köpenhamn.”

 

DRÖM-MÖBELN ”Jag är ganska tillfreds med det jag har. Jag har lärt mig att man kan älska en möbel eller ett objekt, men man behöver inte äga det. Just nu är jag väldigt förtjust i Erik Järekils fantastiska serie Arrow för Austere. Jag är också fascinerad av Staffan Holms intrikata förvaring för japanska Ariake.

Annons
Kumiko cabinet av Staffan Holm.  
Arrow chair av Erik Järekil för Austere.  

3 INREDNINGSKONTON JAG FÖLJER:

Claes Juhlin

Daniel Östman

Nathan Williams

Hemma hos Claes Juhlin.  

Läs också:

Titta in hemma hos Residence chefredaktör Hanna Nova

Hemma hos Kinfolk-grundaren Nathan Williams

Kika in hemma hos modekungen Daniel Lindström

Publicerat 13 september 2017
Annons