Min stil: Eklektisk elegans hos Layereds grundare Malin Glemme

Malin Glemme är designer och grundare av inredningsvarumärket Layered. Hon bor i en vacker konstnärsvilla på Lindingö och älskar att blanda olika stilar och material.

Annons

BOR I ”Jag bor i ett hus som heter Villa Klippudden på Lidingö i Stockholm. Huset är en konstnärsvilla uppförd 1910 av kapten och konstnären Otto Gripensvärd. Huset ligger vid en brant sluttning mot vattnet med en vacker utsikt och husets inre pryds av vackra dekorationsmålningar av konstnären Fabian Månsson.”

Layered Lounge Chair Powder Pink. Antikt matbord.  

MIN STIL ÄR ”Elegant med en eklektiskt känsla. Jag älskar att blanda olika stilar och material så det är en salig blandning av vintageobjekt från hela världen och modern design samt en hel del av min egen design för Layered.”

Annons

FAVORITMÖBEL HEMMA ”Mina matsalsstolar i sammet som lyfter hela matsalen med deras olika färger. Jag tycker överlag att det är härligt att bryta regler inom inredning. Vem har sagt att alla matsalsstolar ska se likadana ut?”

VAD SÄGER VÄNNER NÄR DE ÄR HEMMA HOS DIG ”En leopard i porslin, en plaststol som ser ut som en hand och nakna kvinnor på väggen, vem är du?”

Skulptur av konstnären Michel Bussien och Layered French Pouf Burnt Rose.  

STÖRSTA INREDNINGSUTMANINGEN ”Jag försökte förut styra hemmet till en enhetlig look men jag börjar mer och mer släppa den idén. Allt blir faktiskt mer spännande när man vågar ta ut svängarna och nu tänker jag mer att enskilt rum kan ha en stil, på det sättet tycker jag att inredningen blir mer intressant och oväntad.”

Annons

STOLTASTE EGENGJORDA PROJEKTET ”Mitt varumärke Layered som jag startade för två år sedan är helt klart det projektet jag är stoltast över. Det har varit en fantastisk resa från start och det är helt klart en fantastisk lyx att min hobby är mitt jobb.”

Layered Lounge Chair Powder Pink och Silverklot från Ebay.  

BÄSTA KÖPET ”Vårt köksbord är inte bara väldigt fint utan har små märken som påminner om gamla minnen. Efter vår bröllopsfest hade vi en efterfest hemma där gästerna dansade på bordet med klackskor vilket har lett till märken på ytan tillsammans med färg och glitter från barnens dagliga pyssel. Det är nog den enda möbeln jag vet att vi aldrig kommer göra oss av med.”

Annons
Layereds Letters Elephant Grey rug.  

PINSAMMASTE KÖPET ”En gång köpte jag en papegoja i porslin från Ebay som jag trodde var i naturlig storlek men den visade sig vara för ett dockskåp. Mindre lyckat men blev en bra leksak till barnen.”

FAVORITDESIGNER ”För tillfället inspireras jag mycket av India Mahdavi som främst inreder hotell och restauranger över hela världen. Hon har en lekfullt modern stil och hennes formspråk känns väldigt modernt och nytänkande. ”

Restaurang i Charles de Gaulle flygplats inrett av India Mahdavi.  

INSPIRATIONSKÄLLA ”Klyschigt men allt som händer omkring mig. Människor som jag träffar eller ser på stan, mina barn som alltid får mig att se saker från nya synvinklar, mode, konst, arkitektur och allt där mellan.”

Annons

BÄSTA STYLINGTIPSET ”Välj en statement piece för varje rum. Låt den stå i fokus för att sedan bygga på rummets färger, material och former.”

Malin Glemme. Layered Triangle Midnight Blue, Layered French Pouf Burnt Rose.  

FAVORITBUTIK ”Liberty i London. Besöker aldrig London utan att gå förbi där. Arkitekturen och den rustikas känslan av huset lockar mer än varuhusets sortiment. ”

DRÖM-MÖBELN ”Sabine Marcelis Candy Cube skulle jag inte tacka nej till.”

Candy Cubes, Sabine Marcel.  

NÄSTA INREDNINGSPROJEKT ”Vi har precis köpt hos på Gotland som är mitt stora inredningsprojekt. Det är en gammal gård från 1880 med massa fina originaldetaljer bevarade och en gammal igenvuxen fruktträdgård. Vi får tillträde nu under hösten och jag räknar på riktigt ner dagarna tills vi får flytta in.”

Annons
Layered recycle rug hemma hos Emma Unckel, som driver instagram-kontot @unckelhouse.  

3 INREDNINGSKONTON JAG FÖLJER ”Jag följer inte helt oväntat ganska många inredningskonton men detta är tre av mina svenska favoriter”:

@unckelhouse

@theapartmentsstories

@christianhalleroddesign

Läs också:

Min inredningsstil: Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice

Stylisten: De 5 största inredningstrenderna 2017

Se Layereds höstnyheter – i en fantastisk 60-talsmiljö

Annons