Min stil: Bohemisk lyx hos möbeldesignern Amelia Widell

Amelia Widell, inredare och grundare av möbelmärket Melimeli, bor i en ljus sekelskifteslägenhet på Södermalm, längtar efter ståtliga statyer och kan inte få nog av sin egenritade soffa Luca.

Annons
 

BOR I: En ljus sekelskifteslägenhet på Södermalm på 100 kvadratmeter.

MIN STIL ÄR: Eklektisk modern bohemlyx.

FAVORITMÖBEL HEMMA: Min nya egenritade soffa Luca i färgen Amber har precis flyttat in i mitt vardagsrummet och jag är helt galen i den bärnstensfärgen!

Soffa Luca i färgen Amber.  

VAD SÄGER VÄNNER NÄR DE ÄR HEMMA HOS DIG: Att det är superfint och mysigt! Blir alltid lika glad, man blir ju lätt hemmablind och ser mest skavankerna.

Annons

STOLTASTE EGENGJORDA PROJEKTET: Mitt möbelföretag MELIMELI som jag startade för två år sen som ett hobbyprojekt som idag har vuxit otroligt mycket och letat sig utanför Sverige till många andra länder i Europa! Det är så himla roligt att jobba med och jag har världens bästa team som jobbar med mig!

I Amelias showroom på Artillerigatan 16 i Stockholm.  

SAMLAR PÅ: Växter! Ibland måste jag faktiskt rensa ut lite när det blir för mycket. Fick en pik av mitt dotter som tyckte att hon knappt hade någonstans att leka för att det var växter överallt…

Annons

BÄSTA KÖPET: Min säng från Bed Factory Sweden. Den är helt sinnessjukt skön och jag spenderar väldigt mycket tid där!

 

PINSAMMASTE KÖPET: Hmm kan inte komma på något som är direkt pinsamt då jag tycker att allt har sin tid och att det är lite charmigt. Men jag skulle nog inte ta tillbaka den där byrån som jag målade i pastellgrönt och bytte knoppar på hej vilt…

SENASTE KÖPET: En Panthella golvlampa av  Louis Poulsen.

Panthella golvlampa, Louis Poulsen.  

FAVORITDESIGNER: Paola Navone och Eero Saaronen.

Annons
Hemma hos Paola i Milano. Foton via Surface mag.  

INSPIRATIONSKÄLLA: Att vara på resande fot tycker jag är sjukt inspirerande. Det är något med att byta miljöer som sätter igång kreativiteten. Sen har vi ju internet, den största inspirationskällan!

BÄSTA STYLINGSTIPSET: Hitta din röda tråd och försök följa den!

BÄSTA INREDNINGSPRESENTEN: En grön växt! Snyggt att ha hemma och roligt att ge något levande som man skapar en relation till.

Grön kruka från Isadeco.  

FAVORITBUTIK: ABC i New York, där kan jag gå i timmar och titta, ta en paus på någon av de härliga restaurangerna och sen fortsätta titta ännu mer.

Annons
Inredningsbutiken ABC i New York.  
 

DRÖM-MÖBELN: Skulle vilja ha nån stor staty av något slag i mitt vardagsrum!

3 INREDNINGSKONSTON JAG FÖLJER:

Kelly Wearstler

Another Ballroom

Dimorestudio

Läs också:

Min inredningsstil: Layereds grundare Malin Glemme

Min inredningsstil: Norska bloggstjärnan Stylizimo

Amelia Widells nya showroom – ett sekelskifteshem i djupgröna toner

Annons