Min inredningsstil: Norska bloggstjärnan Stylizimo

Norska Nina Holst är fotograf, stylist och driver framgångsrika inredningsbloggen Stylizimo som förra året blev utnämnd till Årets Interiør blogg i Vixen Blog Awards. I hennes pyramidformade hus samsas ny skandinavisk design med vintagefynd och egengjord konst.

Annons

BOR I: Ett arkitektritat hus från 1986 i Drammen, Norge. Huset är ritat av arkitekten Jan Øyvind Berntzen och har ett tak som är pyramidformat med ett fönster i toppen av pyramiden.

Huset är beläget vid en utkiksplats och har många stora fönster med utsikt mot staden. Utsikten är verkligen helt fantastisk och det var en av anledningarna till att vi valde att köpa huset för fyra år sedan.

 

MIN STIL ÄR: Jag tycker att jag har en mix av olika stilar men vi kan kalla den för skandinavisk elegans. Jag uppskattar verkligen den skandinaviska designen med rena och raka linjer som jag mjukar upp med härliga textilier och stilleben för att skapa en personlig stil. Gärna med egen eller andras konst på väggarna.

Annons
 

FAVORITMÖBEL HEMMA: Jag har så många favoriter men Arne Jacobsens stol Ägget toppar listan. Vi köpte den som en inflyttningspresent till oss själva när vi flyttade in i huset som vi bor i nu. Som flera andra av våra möbler så kommer denna hänga med oss livet ut.

 

VAD SÄGER VÄNNER NÄR DE ÄR HEMMA HOS DIG: Jag har flera gånger fått höra att det är väldigt god energi här, speciellt i vardagsrummet. Jag tror det kan bero på allt trämaterial vi har, både i tak och i möbler. Det ger en lugn atmosfär i rummet.

Annons

Annars brukar de säga att det ser väldigt fint och genomtänkt ut, men jag tycker att det ser bättre ut i verkligheten än i sociala medier eftersom det är svårt att få en helhetskänsla för ett rum på en bild.

STÖRSTA INREDNINGSUTMANINGEN JUST NU: Vi håller på att göra om tvättrum, träningsrum och förråd och letar efter praktiska lösningar som samtidigt ser stilfulla ut, det är helt klart en utmaning!

 

STOLTASTE EGENGJORDA PROJEKTET: Det måste var klädkammaren som jag byggde själv i vårt förra hem. Jag måste erkänna att jag saknar den väldigt mycket men tyvärr har vi inget utrymme där den kan användas på samma sätt som i förra huset.

Annons

BÄSTA KÖPET: Jag har lyckats komma över flera begagnade designklassiker till ett bra pris, men det allra bästa köpet måste vara mina två sjuan-stolar med armstöd i skinn designade av Arne Jacobsen. Jag log hela vägen hem efter att jag hämtat upp dem. Det var helt klart materialistisk lycka!

 

SAMLAR PÅ: Tygservetter. Jag älskar att duka upp ett vackert bord och då är tygservetter ett måste. Jag har samlat på mig många fina genom åren och det lär bli fler.

Annons
 

PINSAMMASTE KÖPET: Min man köpte en kontorsstol som var en designkopia, vilket han inte visste. Den blev inte kvar länge i huset.

SENASTE KÖPET: Ett matbord för köket i ek från norska Ygg och Lyng. Enkel, vacker, bra kvalitet och dessutom norsk design från Drammen.

 

FAVORITDESIGNER: Mitt hus är fullt av Arne Jacobsen-klassiker så det råder ingen tvekan om att han är en stor favorit hos mig. Jag gillar också Andreas Engesviks design väldigt mycket och har flera produkter som han formgivit.

Annons

INSPIRATIONSKÄLLA: Jag blir väldigt inspirerad när jag reser, besöker restauranger, hotell och snygga affärer. Annars tycker jag alltid att det är inspirerande att komma hem till andra som har en annan inredningsstil än jag själv. Det får mig att se annorlunda på saker och ger mig nya idéer till förändring.

BÄSTA STYLINGSTIPSET: Blanda gammalt med nytt och dekorera hemmet med vackra böcker och konst.

BÄSTA INREDNINGSPRESENTEN: En litografi av den norska konstnären Inger Sitter, som jag fick från min man.

FAVORITBUTIK: Bolina vid Stabekk utanför Oslo.

Soffan Tiki designad av Andreas Engesvik.  

DRÖM-MÖBELN: Jag har faktiskt redan flera av min dröm-möbler, men Tiki-soffan av Andreas Engesvik för Fogia står väldigt högt upp på önskelistan.

3 INREDNINGSKONSTON JAG FÖLJER:

@thedesignchaser

@pellahedeby

@klintdrupp

Här hittar du Ninas blogg och Instagram-konto.

Läs också:

Min inredningsstil: Layereds grundare Malin Glemme

Min inredningsstil: Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice

Stylisten: Höstens 5 största inredningstrender

Publicerat 26 september 2017
Annons