Min inredningsstil: Tidlös design hos modechefen Daniel Lindström

Modechefen Daniel Lindström bor i ett radhus på ett tak, får inte nog av böcker och fascineras av tidlös skandinavisk design.

Annons

BOR I: Ett 125 kvadratmeter stort radhus från 2010 på ett hustak vid Gärdet.

 

MIN STIL ÄR: Mysig minimalism. Jag har alltid varit intresserad av skandinavisk efterkrigs-design så jag har nästan ingen ny möbel hemma, men jag vill ändå att de ska se moderna ut.

FAVORITMÖBEL HEMMA: PK 22 av Poul Kjaerholm, för att den tar så lite plats och för att jag tycker hans design är fantastiskt fin och tidlös. Den är gjord på 60-talet men ser inte alls retro ut, tvärtom skulle den kunna vara tillverkad i dag.

 

VAD SÄGER VÄNNER NÄR DE ÄR HEMMA HOS DIG: De säger ofta att det är väldigt mysigt. Inför fotograferingen av Residence hemma hos reportage hos mig så bestämde jag mig för att måla om hela min lägenhet och alla snickerier i en varm grå färg. Det är det bästa jag gjort i hela mitt liv! Att måla in snickerierna ger en otroligt mysig och lugnande känsla.

Annons
 

STÖRSTA INREDNINGSUTMANINGEN JUST NU: Jag tycker att allt har blivit så sinnessjukt dyrt, det går inte går att fynda inredning längre.

I mitt jobb som modechef har jag rest väldigt mycket till Köpenhamn och på 90-talet kunde du gå omkring i butiker och tycka att saker var dyra, men ändå ha råd att köpa. Nu upplever jag att gallerier enbart riktar sig mot riktigt rika människor, inredning är inte tillgängligt på samma sätt längre.

En ständig utmaning med att bo med barn är att man inte kan låta saker stå framme hela tiden. De vill ju så klart ha det mysigt hemma och då kan det inte stå dyra designprylar överallt, design-och formintresset får inte gå före barnens trivsel hemma.

Annons

BÄSTA KÖPET: Mitt matbord av Børge Mogensen som jag har haft det i över 15 år. Det går att förkorta och förlänga och jag har använt det otroligt mycket och kommer förmodligen ha kvar bordet hela hela livet.

 

SAMLAR PÅ: Böcker betyder jättemycket för mig. I mitt jobb har jag fått förmånen att se många modevisningar och följa designers över lång tid så jag är helt besatt av deras böcker och kollektionssamlingar. Jag gillar även svensk keramik av Stig Lindberg, Wilhelm Kåge och Carl Harry Stålhane, men det är så skört och jag är lite rädd för att köpa saker som jag vet kan gå sönder.

Annons
 

PINSAMMASTE KÖPET: När jag fick barn köpte jag, vad jag trodde var Alvar Aaltos barnstolar i en antikbutik, men egentligen var det två fullstora stolar där benen blivit avsågade. Det var snyggt gjort men proportionerna var helt fel och antikhandlaren lurade mig totalt. Då kände jag mig riktigt dum.

 

SENASTE KÖPET: Plädar och lampor från Granit till mina barns rum.

Annons
 
 

FAVORITDESIGNER: Poul Kjaerholm och Alvar Aalto.

 

INSPIRATIONSKÄLLA: Jag inspireras mycket av Studio Oliver Gustav. När jag kommer till hans butik så blir jag alltid uppfylld av färgsättningen och känslan som hans inredning förmedlar.

Annons
 
 

BÄSTA STYLINGSTIPSET: Att platsbygga bokhyllor, jag tycker det är så otroligt kul med böcker och älskar min bokhylla hemma. Det kan vara dyrt att platsbygga men det är så värt eftersom det både blir snyggare än att köpa en färdig samtidigt som du maxar ytan.

 

FAVORITBUTIK: Mode- och inredningsbutiken 10 Corso como i Milano. Allt du sett på catwalken finns där. De har en fantastisk bokhandel med limiterade produkter om arkitektur, mode och inredning.

Annons
 
 

DRÖM-MÖBELN: Børge Mogensens bänk Federicia.

 

3 INREDNINGSKONSTON JAG FÖLJER:

Claes Julhlin

Studio Oliver Gustav

Architectural Digest

Foton hemma hos Daniel: Erik Lefvander 

Läs fler min stil:

Art déco hemma hos grundaren av Ruth & Joanna

Bohemisk lyx hemma hos möbeldesignern Amelia Widell

Elegant dekadens hos Layereds grundare Malin Glemme

Annons