Min stil: Auktionsfynd och kitsch hemma hos Michelle Meadows

Michelle Meadows är redaktör på Residence och älskar att blanda hejvilt mellan modern minimalism, kitsch och gamla second hand-fynd.

Annons

BOR I: 1880-talslägenhet på en av de två billigaste gatorna i svenska Monopol.

Foto: Andy Liffner.  

MIN STIL ÄR:  Min stil präglas av att jag är en order horder som föddes på 80-talet. Med andra ord en samlare med organisationsmani som älskar skinnsoffor. Efter snart ett decennium i den här branschen, eller kanske efter Pinterest gjorde entré i mitt liv, har min stil blivit mer sammanhållen och tydligare för mig själv. Innan var den rätt spretig och jag kunde blanda ett plåtskåp med en blommig tapet. Nerkokat gillar jag en blandning av det minimalistiska, det kitchiga och det som vågar ta plats. Make sence?

Annons
Foto: Andy Liffner.  

FAVORITMÖBEL HEMMA: Jag har ett gäng, eller okej det är en samling, stora speglar hemma. En av dem är nog min absoluta favoritmöbel. Den är typ lika gammal som lägenheten och har precis rätt mängd krusiduller.

En av flera speglar. Foto: Privat.  

VAD SÄGER VÄNNER NÄR DE ÄR HEMMA HOS MIG: De håller god min. Jag har fått frågan varför jag har julbelysning året om och hur det kommer sig att jag har två fontänlejon i porslin i matsalen.

Annons
Foto: Andy Liffner.  

STÖRSTA INREDNINGSUTMANINGEN JUST NU: Som en sann hoarder är jag kåt på yta och den yta jag har är fylld sedan länge. Så min utmaning just nu är den samma som alltid – att rensa.

STOLTASTE EGENGJORDA PROJEKTET: När jag typ byter packning på mina kranar eller drar om elen i en gammal lampa så brukar jag vara smug i ett halvår. För tre veckor sedan lyckades jag med det sistnämnda på en lampa jag ärvt från min farmor, så folk i min omgivning får dras med min självbelåtenhet i drygt 5 månader till.

Farmors lampa sitter nu i Michelles sovrum. Foto: Privat.  

BÄSTA KÖPET: Jag köpte mitt matbord när jag var 19 eller 20 och använder det än, idag har det fått en rätt fin patina. Men kanske ändå att mina palmlampor, mitt marmorbord, min guldspegel eller mina porslinslejon är det bästa köpet. De ger hemmet känsla och karaktär.

Annons
Köksbordet från House köptes för 15 år sedan. Foto: Andy Liffner.  

SAMLAR PÅ: Eh allt. När jag var 7 hade jag redan typ 12 olika samlingar. Men porslin ligger högt i kurs, där är antalet koppar på en sjuk nivå. Sedan har jag tre oavsiktliga samlingar – en på speglar, en på buddor och en på miniatyrelefanter.

Samlingens största buddha. Foto: Privat.  

PINSAMMASTE KÖPET: Klickade hem en uppstoppad påfågel på E-bay en gång. Såg fraktkostnaden alldeles för sent och freakade. Har inte köpt något där sedan dess.

Annons

SENASTE KÖPET: Jag köper allt second hand. Det senast evar nog någon liten kopp eller så på Stadsmissionen.

FAVORITDSIGNER: Poul Kjaerholm. The dude har typ inte gjort ett enda fel.

Foto: PK 22-fåtölj av Poul Kjaerholm. Foto: Länna möbler.  

INSPIRATIONSKÄLLA: Drömmen om det flådiga Paris, de danska 60-tals ikonerna, tv-serier och restauranger.

BÄSTA STYLINGTIPSET: Be yourself. Never a unicorn. Nej men jag gillar unika och personliga hem. Gärna med second hand-fynd.

BÄSTA INREDNINGSPRESENTEN: Ett lyxigt doftljus. Jag vet att resten av redaktionsmedlemmarna på Residence hatar doftljus men jag gillar dem.

Rosewater doftljus från Byredo. Pressbild.  

FAVORITBUTIK: Bukowskis market.

DRÖM-MÖBLEN: Wegners Halyard chair och Kjaerholms PK22-fåtölj i svart skinn.

Halyard chair. Foto via Nordkl.  

Läs fler min stil:

Tidlös design hos modechefen Daniel Lindström

Modern mix och art déco hemma hos Sofia Wallenstam

Eklektisk elegans hemma hos Layereds grundare Malin Glemme

Annons