Min stil: Djungel och kontraster hemma hos grundaren av Isadeco

Vivianne Issa har arbetat med märken som Acne Studios, Dagmar och är nu sortimentschef på Mini Rodini samt medgrundare av populära krukmärket Isadeco. I hennes studiolägenhet på Södermalm trängs växter och krukor i varje hörn.

Annons

BOR I: I en studiolägenhet vid Mariatorget.

MIN STIL ÄR: Modern skandinavisk uppblandat med orientaliska element från mina libanesiska rötter. Jag älskar kontrasten som uppstår när olika stilar möts.

 
 

FAVORITMÖBEL HEMMA: Mina stolar från Shane Schneck. De är både fantastiskt sköna att sitta på och väldigt trevliga att titta på. Med hjälp av dem blir det många långa och sena middagar runt mitt matsalsbord.

Annons
Ru chairs av Shane Schneck för Hay.  
 
 

VAD SÄGER VÄNNER NÄR DE ÄR HEMMA HOS DIG: Är jag i en djungel eller hos en skohandlare? I och med starten av Isadeco har jag blivit en storkonsument av stora växter och skor har jag samlat på så länge jag kan minnas.

Annons

STÖRSTA INREDNINGSUTMANINGEN JUST NU: Att hitta den bästa förvaringen till mina skor. Mycket tjat om mina skor, jag vet, men att hitta en den optimala förvaringen för dem är en reell utmaning. Jag letar fortsatt.

STOLTASTE EGENGJORDA PROJEKTET: Att ha startat Isadeco med min underbara affärspartner Lovisa. Vi satte igång Isadeco som ett roligt initiativ och nu har det snabbt vuxit till att bli en riktig verksamhet, så kul. 

Lovisa Friman Bendz och Vivianne Issa har grundat krukmärket Isadeco tillsammans och har båda en bakgrund inom modebranschen.  

BÄSTA KÖPET: Min nya målning av Jousef Daniel som jag ännu inte fått hämta ut från Studio Rei. Studio Rei är ett privat galleri ute på Lidingö som drivs av två vänner till mig, Louise och Richard.

Annons

SAMLAR PÅ: Skor som sagt.

Krukor från Isadecos höstplåtning fotade av John Scarisbrick.  

PINSAMMASTE KÖPET: När jag bodde i Rumänien köpte jag en bronsfigur från en ung konstnär. Planen var att ta hem den till Sverige. Men den togs ifrån mig i tullen på flygplatsen då man inte fick ta ut konstverk ur landet. Alltid undrat om tulltjänstemannen, som nu förmodligen har den, uppskattar den på samma sätt som jag skulle ha gjort.

SENASTE KÖPET: Lejongula sammetsgardiner i siden som jag precis satte upp i vardagsrummet.

 

FAVORITDESIGNER: Möbeldesignern Jean Prouvé. 

Annons

INSPIRATIONSKÄLLA: Alla mina resor. Både nya platser och nya människor inspirerar mig mycket. Älskar att utforska nya städer och företeelser.

 

BÄSTA STYLINGSTIPSET: Inred med en neutral och klassisk bas och krydda sedan med fina detaljer, såsom krukor i färg och stora växter. Här kan man ta ut svängarna och även unna sig att ofta göra om, förändring piggar upp.

BÄSTA INREDNINGSPRESENTEN: En kruka från Isadeco. De allra flesta är faktiskt i behov av en vacker kruka, vare sig de vet det eller inte.

 
 
Annons

FAVORITBUTIK: Herr Judit på Hornsgatan. De har en fin eklektisk blandning mellan gammalt och nytt som tilltalar mig. Där hittade jag även min snickare som skapat mitt kök.

DRÖM-MÖBELN: En bokhylla från Charlotte Periand. Viken som alla hennes bokhyllor är underbara.

Nuage cabinet från Charlotte Perriand.  

INREDNINGSKONSTON JAG FÖLJER: Daniella on design och Unckelhouse.

Annons
Hemma hos skönhetsredaktören Emma Unckel. Foto: Tobias Lundkvist.  
Layereds plåtning hemma hos Unckel. Foto: Tobias Lundkvist.  

Foton: Privat/ John Scarisbrick.

Läs fler min stil:

Tidlös design hos modechefen Daniel Lindström

Bohemlyx hos möbeldesignern Amelia Widell

Dekadent elegans hos Layereds grundare Malin Glemme

Publicerat 16 november 2017
Annons