Min stil: Hållbara val med stänk av färg hemma hos Camilla Käll

Camilla Käll är en av grundarna på bostadsutvecklarna Blooc – hemma hos henne möts man av färg, blommor och Svenskt Tenn-fynd.

Annons

Camilla Käll är en av grundarna till Blooc, där man utvecklar hem med både form och funktion – ett tänk som också syns hemma hos Camilla på Jarlaplan i Stockholm. Med favoritdetaljer så som tändsticksfodral från Svenskt Tenn och tavlor samlade från en mängd resor öppnar hon upp dörren till sitt hem som går i sobra toner, med inslag utav färg.

Välkommen in!

Ljus från fönster som ger skuggor på väggarna.
Ljuset som strålar in i rummet och fångar inte bara detaljerna i inredningen, utan också deras skuggor.  

DIN STIL ÄR: Min stil är färg. Jag älskar färg och färglägger både mitt hem och min personliga stil.

Annons

FAVORITMÖBELN HEMMA: Favoritmöbeln hemma är Kinalampan från Svenskt Tenn. Den får mig att le eftersom den på något härligt sätt förenar nytänkande kreativitet och klassisk stil i ett. Dessutom är den inte bara en lampa – utan en möbel. Den tar plats, vilket jag gillar.

Svenskt Tenns Kinalampa och torkade eucalyptus.
Kinalampan från Svenskt Tenn är en favorit hemma hos Camilla. Här tillsammans med torkad eucalyptus.  

VAD SÄGER VÄNNERNA NÄR DE ÄR HEMMA HOS DIG: Att det är väldigt hemtrevligt och personligt. Jag och min man har som ett exempel köpt all konst på resor vi gjort, en tavla per stad eller plats vi besökt. Det gör att vi alltid har något roligt att berätta när gästerna undrar var just den tavlan kommer ifrån.

Annons
En tavla med ett handmålat ark i från New York.
Ett handmålat ark från en resa i New York som Camilla ramat in.  
Sovrum i beige färgton med färgglada kuddar och växter.
Beige färgton med färgklickar i form av kuddar och grönska i sovrummet.  

STÖRSTA INREDNINGSUTMANINGEN JUST NU: Att vi egentligen behöver ett större matbord – för att kunna bjuda in alla våra vänner samtidigt på middag. Och en matta, och gardiner, och en matta till sovrummet och… Ja, ni förstår. Det kräver både tålamod och stor plånbok. Men efter en lång renovering tappade vi tålamodet och för en otålig person som mig är 12 veckors leveranstid rena mardrömmen.

Annons

STOLTASTE PROJEKTET: Det stoltaste projektet som jag gjort är nog faktiskt min första lägenhet som jag renoverade helt själv när jag flyttade hemifrån vid 19 års ålder. Allt var nytt och svårt, men jag gav mig inte. Och finare 17 kvm stor lägenhet i stan går inte att hitta.

Vägglampa från Areti i svart fungerar som sänglampa.
Vägglampa från Areti fungerar som sänglampa hemma hos Camilla.  

BÄSTA KÖPET: Bästa köpet är sänglamporna från Areti – jag beställde dem online och kunde inte klämma och känna innan, men blev så positivt överraskad när jag plockade upp dem. Jag har också en förkärlek för saker som både är fina och har en funktion.

Annons
Läshörnan där den väggfästa bokhyllan längtar efter fler böcker
Läshörnan där den väggfästa bokhyllan längtar efter fler böcker »hyllorna i den platsbyggda bokhyllan ekar lite väl tomt«, säger Camilla.  

SAMLAR PÅ: Böcker! Jag älskar lyxiga fotoböcker, men också att läsa böcker som gör att man sveps in i en helt ny värld. Just nu står faktiskt böcker på inköpslistan, hyllorna i den platsbyggda bokhyllan ekar lite väl tomt. I föreningen där jag bor vill min granne inspirera oss alla till att läsa mer – så hon ställer ut sina utlästa böcker på en hylla i entrén.

PINSAMMASTE KÖPET: Bakom en av dörrarna i sovrummet står en klassisk strykbräda. Däremot är överdraget kanske det fulaste jag sett. Men vi behövde ett överdrag och köpte något på matbutiken när vi var och handlade. Och sedan har det blivit kvar. Kanske en bra affärsidé till någon med stilkänsla?

Annons

SENASTE KÖPET: Senaste köpet var faktiskt en tändsticksask från Svenskt Tenn med mönster från Estrid Ericsons mans Panama-hatt. Den är helt fantastiskt fin men har också en vardaglig funktion. Full pott! Här kan du läsa mer om tändsticksasken.

Svenskt Tenns tändsticksask på Camillas vardagsrumsbord.
När funktion möter form och design är det full pott, menar Camilla.  

FAVORITDESIGNER: Jag måste nämna två, två kvinnor. Phoebe Philo för allt det hon skapade på Céline – jag står först i kö om hon i framtiden släpper design för hemmet. Sedan Greta Magnusson Grossman, som var enda kvinnliga arkitekt i Los Angeles på hennes tid. Allt från lampor till arkitektur är enastående.

Annons
Ett Blooc hem i ljusa sobra toner med form och funktion i fokus.
Ett Blooc-hem där form möter funktion – precis som hemma hos Camilla.  
Ton i ton med väggfärg och fåtölj.
Ton i ton med kontraster som får möbler och inredning att stå ut.  

INSPIRATIONSKÄLLA:

Annons

Mina två källor för inspiration är middag i baren på en restaurang i en stad med puls eller åka skidor ner för en alptopp. Det är två starka konstraster, men båda får min kreativitet att på riktigt ta fart.

BÄSTA STYLINGTIPSET: Blommor! Det är det enklaste sättet att få varenda litet hem att verkligen blomstra. Och det funderar lika bra med vildvuxna handplockade blommor som en perfekt bukett från floristen på hörnet.

Ett Blooc hem där kök möter vardagsrum.
Ett kök som möter vardagsrum i ett Blooc-hem.  

FAVORITBUTIK: Jag har inte någon favoritbutik, utan försöker hitta udda saker på nya platser jag besöker. Men om jag skulle välja någon butik i Stockholm måste det nog ändå vara Svenskt Tenn, eftersom jag tycker att hela deras tänk är fantastiskt. Där finns inredning och hantverk som generationer senare kan ärva. Det är hållbart.

BÄSTA INREDNINGSPRESENTEN: Bästa inredningspresenten måste vara något du kan använda. Jag tror vi alla måste tänka till framöver vad vi konsumerar och köpa saker som håller länge och som vi verkligen behöver.

Publicerat 18 maj 2018
Annons