BOR I: Välbevarad sekelskifteslägenhet i Malmö från 1906 med tre kakelugnar, högt i tak och i stort sett allt i original från då huset byggdes med allt vad det innebär. Jag älskar gamla byggnader och även om jag kan tycka att modern nyproduktion är väldigt snyggt och inte minst betydligt mer funktionellt, så slår mitt hjärta alltid lite snabbare för sekelskiftesarkitekturen.

MIN STIL ÄR: Man kan nog beskriva stilen som ”Sköna Hem-stilen”: sekelskiftesstil med kakelugnar och kristallkronor, Svenskt tenn och med inslag av lite modernare möbler och inredningsdetaljer här och var. En ganska otrendig stil som har fått växa fram under lång tid med endast små förändringar då och då. Jag tänker gärna långsiktigt och satsar på möbler (och större inköp) som jag vet att jag kommer att vilja ha under lång tid, ett bra val även ur miljöaspekt.

FAVORITMÖBEL HEMMA: Här måste jag säga möbler, för det är dels vår säng från Dux som är den skönaste sängen som jag någonsin har sovit i  och dels är det vårt soffbord, Per Öberg-bordet från Svenskt tenn som är soffbordet man skaffar för life time!

VAD SÄGER VÄNNER NÄR DE ÄR HEMMA HOS DIG: Att det är hemtrevligt och ombonat, och att jag är lite pedantisk…

STÖRSTA INREDNINGSUTMANINGEN JUST NU: Mer önsketänk än utmaning egentligen, för jag drömmer om att sälja vår nuvarande bostad och flytta till Stockholm och göra en riktigt nystart. Bara tanken på att få inreda ett nytt hem från grunden och bo i Stockholm med närhet till allt som spelar stor roll för mitt dagliga arbete ger mig gåshud, en riktig önskedröm med andra ord!

STOLTASTE EGENGJORDA PROJEKTET: När jag startade mitt agenturbolag tillsamman med min man och fick den nordiska agenturen för det Italienska varumärket Ethimo som har de finaste utemöblerna man kan tänka sig, bland annat en kollektion designad av Luca Nichetto. Också blev jag lite stolt och glad när jag blev nominerad till Årets Inredningsbloggare 2017, det var ett fint kvitto på det arbete som jag har lagt ner på min blogg Inredningshjälpen under flera år.

BÄSTA KÖPET: Eftersom jag redan nämnt sängen och soffbordet så säger jag vårt matbord från Gervasoni designat av Paola Navone som är ett bord som man antingen älskar eller tycker är hur fult som helst. Jag älskar de knubbiga överdimensionerade benen och marmorskivan som väger bly och var ett under att de fick upp i lägenheten överhuvudtaget.

Gray 34 matbord från Gervasoni, design Paola Navone.

SAMLAR PÅ: Jag är svag för alla vaserna designade av Carina Seth Andersson  och snart har jag nog samlat på mig allihopa här hemma och dessutom somliga av dem i mer än en kulör. Och vaser behöver man ju alltid inte sant?

Vasen Dagg och Stubbe av Carina Seth Andersson för Svenskt tenn.

PINSAMMASTE KÖPET: Måste erkänna att det är vår nuvarande soffa som jag lyckades övertala min man att vi skulle köpa och som sen visade sig vara ett nerköp som vi dessutom har reklamerat tre gånger utan att vara nöjda men tröttnade till slut. Nu är planen att damma av de gamla Eilersen-soffan och klä om den så att den blir som ny.

SENASTE KÖPET: Faktiskt ännu en vas och denna gången Marimekkos vas Urna i klarglas, jag köper inte så mycket nytt som sagt…

Vasen Urna från Marimekko.

FAVORITDESIGNER: Jag inspireras väldigt mycket av kvinnliga designers och stilikoner och tar mig friheten att nämna mer än en eftersom jag tycker att det är så viktigt att vi alla lyfter varandra när tillfälle ges, det betyder så himla mycket och kostar väldigt lite…Mina favoriter är Paola Navone, Ilse Crawford, Cecilie Manz,  Patricia Urquiola, Lisa Hilland, Carina Seth Andersson och  Emma Olbers.

Inredningsdesignern Ilse Crawford med egendesignad vas för Georg Jensen.

INSPIRATIONSKÄLLA: Jag älskar att resa och besöka nya platser,  bo på härliga designhotell och upptäcka nya fantastiska restauranger. Två av årets höjdpunkter är Milan Design Week på våren och Paris Design Week på hösten. Inte så mycket för själva mässorna i sig utan mer för alla utställningar och alla annat runt om kring som finns att upptäcka och ta del av då i nyss nämnda städer. Jag har två stående kategorier i bloggen, Resor och Designhotell och dessa båda kategorier vill jag gärna ge utökat utrymme framöver.

BÄSTA STYLINGSTIPSET: Inred varje rum med små blickfångare som drar uppmärksamhet till sig, det kan vara en vacker spegel, en designlampa eller en fin målning. Lägg stor uppmärksamhet vid detaljer, ja även de små detaljerna kan ha stor betydelse för helheten, man behöver tex inte alltid slå till på en stor maffig bukett med snittblommor, det kan vara precis lika fint med en enkel kvist, ett dekorativt blad i en vacker vas till exempel. 

BÄSTA INREDNINGSPRESENTEN: Det viktigaste för mig när jag ger bort något är att fundera ut vad mottagaren verkligen blir glad av att få, men ett säkert kort tycker jag är att ge bort en tålig och fin växt i en vacker kruka, det ger glädje över lång tid.

FAVORITBUTIKER: Merci i Paris, House of Hackney i London, Nordiska Galleriet och Svenskt Tenn i Stockholm.

Svenskt tenns butik på Strandvägen 5 i Stockholm.

Nordiska galleriet på Nybrogatan 11.

DRÖM-MÖBELN: Drömmer som sagt om en ny soffa och har två stående favoriter på listan nämligen Liljevachs från Svenskt Tenn och soffan Nuvola designad av Paola Navone för Gervasoni.

Soffan Nuvola av Paola Navone för Gervasoni,

Soffan Liljevalchs formgav Josef Frank 1934 för Svenskt tenn. Foto: Pia Ulin.

3 INREDNINGSKONTON JAG FÖLJER:

Lotta Agaton Interiors

Trendenser

Liljencrantz Design

Inredningshjälpens blogg hittar du här.

 

Läs fler min stil:

Minimalism och mjuka toner hos Carin Wester

Modern mix och art déco hemma hos Sofia Wallenstam

Avskalad art déco hemma hos modechefen på King

Gilla Residence på Facebook