Muji butik Åhlens city Stockholm

Muji öppnar ny butik på Åhléns

Nu slår japanska Muji upp portarna till en mer än 1 200 kvadratmeter stor butik på Åhléns city i Stockholm. Företaget satsar på det flärdfria med hög kvalitet.

Annons

Muji är det japanska livsstilsmärket som funnits på den svenska marknaden sedan 2004. Nu slår man på stora trumman och öppnar konceptbutik mitt i Stockholm city, på klassisk varuhusmark.

Mujibutiken kommer förstås att ha en stor klädavdelning, i flera olika kategorier. Men framför allt – äntligen kommer vi att kunna se alla möbler, tidigare kunde man bara kika på dem online och som beställningsvaror. Nytt är bland annat väggförvaring, belysning, textil och husgeråd.

Allt handlar dock inte bara om shopping. Man lanserar också ett koncept som innehåller personlig shopping, brodyr på textilier och en rejäl loungeavdelning med möjlighet att dricka kaffe.

Muji butik Åhlens city Stockholm
 

Satsbord som går att stapla, 1 950 kr, Muji.

Livsstil och hög kvalitet

Muji startades 1980 i Japan som en motvikt till att konsumtionen av lyxvarumärken ökade och att slit- och slängattityden vuxit sig stark. Mujis vision är i stället nedtonade livsstilsprodukter, enkla, väldesignade och användbara av hög kvalitet. »Vi vill bli ett kommunikationscentrum och stödja lokal kultur genom att dela information, kompetens och kultur i vår nya flaggskeppsbutik. Vi hoppas att kunderna kommer att finna kärnan i Mujis filosofi, och filosofin bakom våra produkter och tjänster när de besöker butiken«, säger Ryosuke Ino, vd för Muji i Sverige.

Annons

En del av Mujis affärsfilosofi är just att anamma den lokala kulturen när man gör en etablering. Företaget gör grundlig research för att få in den nya marknadens kulturella särart. Muji hittade ett övergivet sågverk, en faluröd ladugårdsbyggnad från 1900-talets början, i Järvsö. I över 60 år hade byggnaden stått och förfallit. Man monterade ner ladugården och det gamla virket pryder nu väggar i den 1 200 kvadratmeter stora butiksytan – som en hyllning till Sveriges faluröda hus.

Läs mer:

Trendgurun Li Edelkoort om framtiden

Höstens trender enligt Formex

Surfarens paradis på Costa Rica

Publicerat 29 augusti 2019
Annons