Muuto öppnar ny butik i Stockholm 2020

Muuto öppnar sin första flagship store – i Stockholm

Nu slås portarna upp för danska inredningsföretaget Muutos första inredningsbutik – intill Stureplan i Stockholm.

Annons

Danska inredningsföretaget Muuto slår upp portarna till sin första flagshipstore – mitt i Stockholm, på Birger Jarlsgatan vid Stureplan. Muuto är kända för sina möbler och inredningsaccessoarer som parar funktion med estetik, för hantverkskänslan och deras spännande samarbeten med samtida designers.

Muuto öppnar ny butik i Stockholm soffa ny modul
 

I två plan om 100 kvadratmeter får man ta dela av Muutos universum, där många av deras klassiker står sida vid sida med flera av årets nyheter. Bland annat en modulsoffa med oändliga kombinationsmöjligheter. Och Taf studios lampa Rime, som är också är en nyhet, hänger på flera ställen, i tre olika storlekar. På väggarna syns textil från Kvadrat. Och verk av Stockholmskonstnären Erika Emerén.

Annons

Det är elegant, lugnt, modernt och med hög estetisk känsla. Bakom designen ligger Muutos eget designteam.

Muuto öppnar ny butik i Stockholm hyllor
 

– Vi är väldigt exalterade över att få öppna vår första flagship store någonsin, och på så vis kunna bjuda in kunder och konsumenter att ta del på plats av vårt hjärta, vår core och vårt speciella universum. Vi tar ju vårt grepp på skandinavisk design. Vi är ett skandinaviskt företag med ett hjärta som klappar för den typen av inredning, att vi nu kan öppna i Stockholm känns som en naturlig utveckling av våra värden och vår historia. Samtidigt som det är ett sätt att skriva nya kapitel i den långvariga, intressanta och spännande historien som är just skandinaviskt designarv, säger Muutos VD Anders Cleemann.

Annons
Muuto öppnar ny butik i Stockholm Birger Jarlsgatan
 
Muuto öppnar ny butik i Stockholm skinnsoffa
 

 

Foto: Jonas Jacob Svensson

LÄS MER:

Så inreder vi våra kök 2020 – 4 stora kökstrender

Nya sättet att designa kök – det här är Cupboards & Goods

Annons